ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. για τον μισό τόνο κοκαΐνης που βρέθηκε σε φορτίο με μπανάνες

Η ΕΛ.ΑΣ. για τον μισό τόνο κοκαΐνης που βρέθηκε σε φορτίο με μπανάνες

Μισό τόνο κοκαΐνης εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης στη Ρόδο σε κιβώτια με μπανάνες προέλευσης Κολομβίας.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι 238 αυτοσχέδιες συσκευασίες, μαζί με το φορτίο με τις μπανάνες, είχαν μεταφερθεί στη Ρόδο από εταιρεία εισαγωγής και διακίνησης οπωροκηπευτικών, που εδρεύει στον Ταύρο Αττικής. Σε έρευνα που έγινε χθες στις αποθήκες της συγκεκριμένης εταιρείας, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη εντός χαρτοκιβωτίων με μπανάνες, κι άλλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 250 κιλών περίπου Και στις δυο περιπτώσεις η ποσότητα ξεπερνά συνολικά τα 513 κιλά κοκαΐνης.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επιπλέον ότι το φορτίο με τις μπανάνες μεταφέρθηκε, με πλοίο από Κολομβία και Κόστα Ρίκα σε λιμάνι της Ιταλίας, μέσω της Λισσαβόνας Πορτογαλίας, για λογαριασμό εταιρείας, που εδρεύει στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Το φορτίο με τις μπανάνες, που προοριζόταν για την Ελλάδα, φορτώθηκε σε φορτηγά αυτοκίνητα διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πάτρας την 15-07-2013. Το εμπόρευμα εκφορτώθηκε στην αποθήκη της παραλήπτριας εταιρείας, απ’ όπου την 18-07-2013 άρχισε η διανομή του. Από την έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση των εταιρειών σε Αγ. Ρέντη Αττικής και Ρόδο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με περιφερειακές Υπηρεσίες Ασφαλείας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.