ΕΛΛΑΔΑ

Ο αδρανής Δήμαρχος Ραφήνας και ο κατεστραμμένος δρόμος!

Ο αδρανής Δήμαρχος Ραφήνας και ο κατεστραμμένος δρόμος!

Πέντε μήνες πέρασαν από την μπόρα που κατέστρεψε τη «λεωφόρο» Αχαιών στο Ντράφι και ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου δεν το έχει πάρει χαμπάρι ακόμα, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων.

Δρόμους τριτοκοσμικής χώρας θυμίζει η μία από τις δύο βασικές αρτηρίες που ενώνουν την Πεντέλη και το Ντράφι με το Πικέρμι.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που έχουν γίνει επανειλημμένως τις τελευταίες εβδομάδες στοNewsbomb.gr”, παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει στο δήμο αλλά και προσωπικά στον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου κ. Γεώργιο Χριστόπουλο να δώσει λύση και να αποκατασταθούν οι ζημιές στο δρόμο, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η «λεωφόρος» Αχαιών παραμένει κλειστή ύστερα από μια καταιγίδα που σημειώθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν το οδόστρωμα, τα σιδερένια κιγκλιδώματα, αλλά και όλες τις υποδομές που υπήρχαν για τα όμβρια ύδατα! Η καταιγίδα αποκάλυψε το όργιο των κακοτεχνιών από τους εργολάβους που υλοποίησαν αυτό το έργο αλλά και την ανεπάρκεια του δημάρχου Ραφήνας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά τους ζητώντας ευθύνες από τους αρμοδίους και δίνοντας λύση, όπως ορίζει ο θεσμικός ρόλος του.

Ύστερα από πέντε μήνες η (ο Θεός να την κάνει) λεωφόρος Αχαιών παραμένει κλειστή. Όπως θα δείτε στο σχετικό φωτορεπορτάζ, ο δρόμος έχει στην κυριολεξία καταστραφεί. Τα νερά της καταιγίδας που έπεσε τον χειμώνα, το νερό κατακρήμνισε τμήμα του δρόμου ενώ σε ορισμένα σημεία, δεν υπήρξαν μεγαλύτερες καταστροφές επειδή υπήρχαν δέντρα, το ριζικό σύστημα των οποίων συγκράτησε τα χώματα!

«Πέντε μήνες έχουν περάσει κι ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στο δήμο του;», μπορεί να ρωτήσει κάποιος καλόπιστος. Διότι αν θα αναζητούσαμε πιο σκληρά σχόλια, θα κάναμε γκάλοπ από τον Άγιο Τρύφωνα στη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι το Ντράφι. Οι 8 στους 10 πολίτες χαρακτηρίζουν τους δημοτικούς άρχοντες «τουρίστες» που κάνουν έργα για το θεαθήναι ή για να δημιουργήσουν καλές εντυπώσεις σε βουλευτές και φίλους.

Το παράδειγμα της «λεωφόρου» Αχαιών είναι χαρακτηριστικό. Ούτε άλογα δεν μπορούν να περάσουν από εκεί και φυσικά, δεν συγκρίνονται ούτε με τους βομβαρδισμένους δρόμους στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, πριν από 13 χρόνια. Οι κάτοικοι μάλιστα καταγγέλλουν ότι αν και τα τεχνικά έργα αποσπούν ένα σημαντικό τμήμα των προϋπολογισμών των Δήμων, στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως ο δήμαρχος της περιοχής κ. Γιώργος Χριστόπουλος δεν έχει διαθέσει ούτε 1 ευρώ για έργα οδοποιίας.

Το οικτρό θέαμα των κατεστραμμένων και παραμορφωμένων δρόμων στην περιοχή αντικατοπτρίζει την αδιαφορία του δημάρχου για τους κατοίκους του Δήμου του. Η κρίση δεν προκλήθηκε μόνο από τις τράπεζες αλλά και την έλλειψη σοβαρότητας της πολιτικής και της τοπικής ηγεσίας σε πολλά επίπεδα…

Τελικά αν ήταν για γέλια μόνο η διατύπωση για τη γράνα στην Τσακώνα, η γράνα του Πικερμίου είναι για κλάματα!