ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μεσαρά

Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μεσαρά

Υπό έλεγχο τέθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες ύστερα από ολονύχτια μάχη, η μεγάλη φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αληθινής και Πόμπιας Μεσαράς και γρήγορα επεκτάθηκε σε περιφερειακούς οικισμούς.

Η πυρκαγιά απείλησε την Πόμπια, ενώ οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στους οικισμούς Πηγαϊδάκια και Αντισκάρι απειλώντας και σπίτια. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ανυπολόγιστες ζημιές σε θερμοκήπια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, το μέγεθος των οποίων δεν έχει μέχρι στιγμής αποτιμηθεί.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς πήραν μέρος τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, 22 οχήματα με 55 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με 28 άτομα, έξι υδροφόρες των ΟΤΑ, εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών, που τελικά κατόρθωσαν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο παρά τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το ενδεχόμενο πιθανής αναζωπύρωσης.

Η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς, δήλωσε ότι έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις και καλλιέργειες, ενώ ευχαρίστησε δημοτικούς υπαλλήλου, εθελοντές, όλες τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και ειδικά τον διοικητή Π.Υ. Κρήτης και τον διοικητή της Π. Υ Ηρακλείου που κατέβαλαν και καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια για την κατάσβεση.