ΕΛΛΑΔΑ

Το ΥΠΕΚΑ βραβεύει παραλίες της Πελοποννήσου

Το ΥΠΕΚΑ βραβεύει παραλίες της Πελοποννήσου

Η εξασφάλιση της άριστης ποιότητας των ακτών και υδάτων κολύμβησης αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για τη χώρα. Εφαρμόζοντας τα κριτήρια της ισχύουσας Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, η Ελλάδα έχει να επιδείξει άριστα αποτελέσματα, με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης να κατατάσσεται μεταξύ των καλυτέρων της Ευρώπης.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), διοργανώνει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης της Χώρας».

Με κεντρικό σύνθημα «Απαντάμε με πράξεις, για να απολαμβάνετε περισσότερες καθαρές ακτές», ειδικές ομάδες - στελεχωμένες με το κατάλληλο προσωπικό - θα διανέμουν αναμνηστικά και ενημερωτικά έντυπα στους λουόμενους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική καμπάνια και στο διαδίκτυο με στόχο την προβολή του επίσημου ιστότοπου για τα κολυμβητικά ύδατα www.bathingwaterprofiles.gr.

Τα ενημερωτικά περίπτερα θα λειτουργήσουν από 2 έως 4 Αυγούστου, σε υψηλής επισκεψιμότητας ακτές κολύμβησης των περιοχών Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λέσβου, Λήμνου, Καβάλας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Νάξου, Σαντορίνης, Εύβοιας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Αχαΐας, Κεφαλονιάς και Λευκάδας.