ΕΛΛΑΔΑ

«Κατέβηκε» η ντροπιαστική σελίδα του Facebook για τον γέροντα Παΐσιο

«Κατέβηκε» η ντροπιαστική σελίδα του Facebook για τον γέροντα Παΐσιο

Ύστερα από την πρωτοβουλία του newsbomb.gr και την σημαντική συμμετοχή των αναγνωστών μας, το Facebook διέγραψε την απαράδεκτη και υβριστική ομάδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS».

Στη διαγραφή της προσβλητικής σελίδας «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS» προχώρησαν οι διαχειριστές του Facebook, που έκριναν το περιεχόμενό της προσβλητικό.

Από χθες που το newsbomb.gr ξεκίνησε εκστρατεία προκειμένου να διαγραφεί η εν λόγω προκλητική σελίδα, χιλιάδες αναγνώστες ανταποκρίθηκαν και με συνεχείς αναφορές κατάφεραν να την «κατεβάσουν» σε λιγότερο από 24 ώρες.

Με τον τρόπο αυτό, δόθηκε ηχηρή απάντηση σε όσους, πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, επιχειρούν να προσβάλλουν τα θεία, αδιαφορώντας για τα συναισθήματα που προκαλούν σε εκατομμύρια πιστούς.

Νικόλαος: «Χτυπούν» τον Γέροντα Παΐσιο, γιατί ήταν μεγάλος Άγιος

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του newsbomb.gr και με δήλωσή του παρεμβαίνει και κατακεραυνώνει όσους τα βάζουν με την θρησκεία μας.

Ο κ. Νικόλαος χαρακτηρίζει τον Γέροντα Παΐσιο «μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας», ενώ τονίζει ότι ακόμα και σήμερα, 19 χρόνια μετά την κοίμησή του συνεχίζει να αποτελεί ελπίδα για χιλιάδες πιστούς.

«Πρόκειται για έναν μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας και αυτό φαίνεται από τις χιλιάδες κόσμου που συρρέουν καθημερινά στην Ιερά Μονή του Προδρόμου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για να προσκυνήσουν τον τάφο του», δηλώνει ο Σεβασμιότατος.

Μιλώντας παράλληλα για την γνωριμία του με τον μακαριστό Γέροντα, ήδη από το 1972, ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι «αποτελούσε πάντα στήριγμα για κάθε βασανισμένη ψυχή».

«Όσοι τον γνώριζαν, τον θαύμαζαν για την ταπεινότητά του και την αγάπη που έδειχνε. Πονούσε κυριολεκτικά για τον συνάνθρωπό του. Μάλιστα, όταν του στέλναμε κάποιον που ήταν σε δύσκολη θέση για να τον βοηθήσει, παρόλο που μετά υπέφερε και εκείνος, μας ευχαριστούσε», προσθέτει ο Σεβασμιότατος.

Σχολιάζοντας την ύπαρξη της συγκεκριμένης σελίδας αλλά και εκείνους που βρίσκονται πίσω από αυτήν ο κ. Νικόλαος δηλώνει τα εξής:

«Εδώ περιέπαιξαν τον ίδιο τον Χριστό, δεν θα τα έβαζαν με τον Γέροντα! Όμως, οι ανώνυμοι που κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη σελίδα δεν έχουν καταλάβει ότι όσο τον περιπαίζουν, τόσο ανεβαίνει στη συνείδηση του κόσμου. Τον "χτυπούν" γιατί ήταν μεγάλος Άγιος. Η Αγιότητα του αποδεικνύεται από το ότι κάποια σκοτεινά μυαλά προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα του. Φυσικά όμως η Αγιότητα δεν περιπαίζεται. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να πρόκειται για ανόητους και άμυαλους που νομίζουν ότι κάνουν καλαμπούρια. Υπάρχουν όμως άλλα θέματα για να κάνει κάποιος καλαμπούρια. Τα ιερά πράγματα δεν περιπαίζονται, ούτε εμπαίζονται».

Διαβάστε επίσης:

Κάνουμε ΟΛΟΙ αναφορά στην προσβλητική σελίδα για τον Γέροντα Παΐσιο

Συνεχίζουν να εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο στο Facebook

«Αφήνουμε στη δικαιοσύνη του Θεού όσους εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο»

Μητροπολίτης Γρεβενών:Γελοία πρόσωπα όσοι εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο