ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Υγείας: Άμεση μεταφορά των μεταναστών σε νοσοκομεία

Υπ. Υγείας: Άμεση μεταφορά των μεταναστών σε νοσοκομεία
Την άμεση μεταφορά των μεταναστών απεργών πείνας στα δημόσια νοσοκομεία και την...

Την άμεση μεταφορά των μεταναστών απεργών πείνας στα δημόσια νοσοκομεία και την συμπαράσταση στην ενέργεια αυτή όλων των αλληλέγγυων φορέων, ζητά το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι εξαντλήθηκαν όλα τα όρια ανοχής και κατανόησης ως προς τα ζητήματα υγείας που έθεσε στην πράξη ο αγώνας των μεταναστών του μεγάρου «Υπατία» .


Το υπουργείο προβάλει τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τα προβλήματα υγεία των μεταναστών ενώ αναφορικά με τις επισκέψεις γιατρών του ΕΣΥ στο κτίριο διαπιστώθηκε:


« Έως σήμερα 15 γιατροί, από διαφορετικά νοσοκομεία του ΕΣΥ που εφημέρευαν, διαπίστωσαν τα ίδια ακριβώς πράγματα : α. την αδυναμία να γίνει εξατομικευμένη εξέταση, καθώς και οι απαραίτητες παρακλινικές εξετάσεις σε πάνω από 140 ανθρώπους που βρίσκονται στο κτήριο «Υπατία», β. τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που εγκυμονούν μια σειρά κινδύνων για την υγεία τους, γ. την εξάντληση πολλών από αυτούς λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας και δ την επιδείνωση των ανωτέρω συνθηκών και καταστάσεων λόγω της όξυνσης των καιρικών συνθηκών».