ΕΛΛΑΔΑ

Πολύνεκρη τραγωδία από φωτιά στο Αιγάλεω

Πολύνεκρη τραγωδία από φωτιά στο Αιγάλεω
Φωτιά που ξέσπασε στις 02.16 τα ξημερώματα σε κατάστημα πώλησης κινέζικων ενδυμάτων είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο έξι...

Φωτιά που ξέσπασε στις 02.16 τα ξημερώματα σε κατάστημα πώλησης κινέζικων ενδυμάτων, είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο έξι έως αυτή τη στιγμή ανευρεθέντων ατόμων, των οποίων οι σωροί βρέθηκαν εντός, με εκτεταμένα εγκαύματα.

Το κατάστημα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Κανάρη, στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ευφλέκτων υλικών των ενδυμάτων στους δύο ορόφους, καθώς και ισόγειο και υπόγειο του καταστήματος. Στην πορεία όλόκληρο το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Κατέκαψε ότι βρήκε μπροστά της.

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με τουλάχιστον δέκα οχήματα και 30 άνδρες βρίσκονται στον τόπο του ατυχήματος δίνοντας μάχη με τις φλόγες. Τη φωτιά έθεσαν υπό έλεγχο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής μετά από υπερπροσπάθειες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ενδεχομένως να πρόκειται για μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν και διέμεναν στο κτίριο και οι οποίοι παγιδεύτηκαν στις φλόγες, την ώρα του ύπνου.

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα εάν εντός του χώρου υπήρχαν και άλλα άτομα και είναι άγνωστη η πρωτογενής αιτία που πυροδότησε τη φωτιά, που έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες μαινόταν ανεξέλεγκτα.

H φωτιά σβήστηκε στις 04.16 τα ξημερώματα και οι έρευνες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί σε όλους τους ορόφους για πιθανόν μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.