ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Οδός: Φταίνε η τροχαία και... οι νταλίκες

Νέα Οδός: Φταίνε η τροχαία και... οι νταλίκες
Την έντονη λύπη της εκφράζει η Κοινοπραξία «Νέα Οδός» για την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών...

Την έντονη λύπη της εκφράζει η Κοινοπραξία «Νέα Οδός» για την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Αποδίδει το πρόβλημα, που προκλήθηκε, στην ακινητοποίηση συνολικά έξι φορτηγών και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, εγκαλώντας ταυτόχρονα την τροχαία ότι, άργησε να προχωρήσει στην απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.

Παράλληλα επισημαίνει, πως σημαντικός αριθμός ιδιωτικών οχημάτων ακινητοποιήθηκαν, λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Λόγω της κατάστασης αυτής, προσθέτει, πολλά Ι.Χ αυτοκίνητα χρησιμοποίησαν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, παρεμποδίζοντας έτσι την άμεση πρόσβαση εκχιονιστικών μηχανημάτων της εταιρείας στα σημεία των προβλημάτων.

Επιπλέον αναφέρει πως μεγάλος όγκος των εκδρομέων, (64.000 οχήματα σε σύνολο 89.000), επέστρεψαν την ώρα, που άρχισαν να εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όσον αφορά στην είσπραξη των τελών από τα διόδια, η «Νέα Οδός», σημειώνει ότι, δεν επηρέασαν την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων, υπογραμμίζοντας πως ανεστάλη η καταβολή τους από τις 8 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρα έως και τις 3:30 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στην εταιρεία αναφέρει πως:«η κίνηση και κυκλοφορία των οχημάτων βαρέως τύπου στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα δεν επιτρέπονταν από τις 3.00 το μεσημέρι (σ.σ. της Καθαράς Δευτέρας) μέχρι τις 09.00 το βράδυ. Η απαγόρευση αυτή είχε ανακοινωθεί, στο πλαίσιο των μέτρων κυκλοφορίας που είχαν ληφθεί από την Τροχαία, με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 02 Μαρτίου 2011».