Τους φοιτητές-«φαντάσματα» αναζητά το υπουργείο Παιδείας

Για φοιτητές-«φαντάσματα» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σχολιάζοντας τα στοιχεία που δείχνουν ότι εκ των 600.000...

Για φοιτητές-«φαντάσματα» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σχολιάζοντας τα στοιχεία που δείχνουν ότι εκ των 600.000 εγγεγραμμένων φοιτητών, μόλις ο ένας στους τρεις ζήτησε και έλαβε πανεπιστημιακό σύγγραμμα.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσιάζοντας τα σχετικά στοιχεία, ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει έγγραφο προς τα τμήματα, ζητώντας επίσημη πληροφόρηση για το ποιοι είναι οι «φοιτητές» αυτοί.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την ανάλυση των δεδομένων είναι η μεγάλη διαφορά κόστους των συγγραμμάτων μεταξύ ίδιων τμημάτων άλλων πανεπιστημίων. Για παράδειγμα, το "πακέτο" που επέλεξαν οι φοιτητές της ιατρικής Αθήνας ανέρχεται σε 1.138 ευρώ ανά έτος ενώ στην Ιατρική Πάτρας 318 ευρώ ανά έτος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του προγράμματος «Εύδοξος», κατά το πρώτο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011, επισημαίνοντας ότι στα μεγάλα του πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται η ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, η επιτάχυνση της διαδικασίας διανομής και η διαφάνεια.

πηγή: newscode.gr