Ένας νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ένας νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ποιες περιοχές της Αττικής βρίσκονται στο «κόκκινο»

Συνολικά 35 τα κρούσματα με λοίμωξη του ιού

«Συναγερμός» στις Υγειονομικές Αρχές έπειτα από το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου. 

Πρόκειται για έναν 81χρονο, ο οποίος είχε επιβαρυμένο ιστορικό υγείας και που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται πλέον σε 35.

Τα πιο βαριά περιστατικά εμφανίστηκαν στην Αττική, ενώ τα υπόλοιπα κρούσμα εντοπίστηκαν στην Καβάλα, την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. 

Δείτε ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

Δώδεκα είναι οι περιοχές του λεκανοπεδίου που εμφανίζουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης μολυσμένων κουνουπιών που απειλούν να μεταδώσουν τον ιό του Δυτικού Νείλου στους κατοίκους.

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη συγκεκριμένη έκθεση πρόκειται για τις περιοχές: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή και Γαλάτσι.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη). Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου (Καβάλας).

Διαβάστε επίσης: 

Σερβία: Τέσσερις νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Τον τσίμπησε κουνούπι και υπέστη εγκεφαλίτιδα