ΕΛΛΑΔΑ

Βολές δικαστών κατά υπουργείου Οικονομικών

Βολές δικαστών κατά υπουργείου Οικονομικών
Βολές κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εξαπέλυσαν...

Βολές κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εξαπέλυσαν δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι κατέβηκαν από τις έδρες τους, συγκεντρώθηκαν στο μέγαρο του Αρείου πάγου, διαμαρτυρόμενοι για «επιχειρούμενη υποβάθμιση της δικαιοσύνης».

Στον Άρειο Πάγο συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 άτομα Πρωτόδικες μέχρι Αεροπαγίτες, εγκαλώντας κυρίως το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την άμεση κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης με τη οποία οι νεοεισερχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί στον κλάδο, εντάσσονται στο ΙΚΑ.

Επίσης διεκδικούν το σεβασμό της συνταγματικής επιταγής για ειδικό μισθολόγιο, κατοχύρωση των συντάξεων και ισοτιμία και ισοκυρία των τριών λειτουργιών του κράτους. Οι δικαστικοί λειτουργοί αξιώνουν ακόμη την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων.

Το παρόν στην πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ο πρόεδρος της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου, η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράϊκου κ.α.

Για τα αιτήματα των δικαστών εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα το οποίο υπογράφουν όλες οι δικαστικές ενώσεις. Προς συμπαράσταση των δικαστικών λειτουργών προσήλθαν έξω από το μέγαρο του Αρείου Πάγου συμβασιούχοι.