ΕΛΛΑΔΑ

Επόμενη στάση… Ευκλείδης!

Επόμενη στάση… Ευκλείδης!
«Συνάντηση» με τον πρώτο κατασκευασμένο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης, τον Ευκλείδη...

«Συνάντηση» με τον πρώτο κατασκευασμένο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης, τον Ευκλείδη, είχε σήμερα ο Μετροπόντικας! Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως «η κατασκευή του μετρό βρίσκεται σε θετική τροχιά, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ότι η πρώτη γραμμή του έργου -στην οποία απασχολούνται πάνω από 850 άτομα- θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014, το αργότερο αρχές του 2015».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική στάση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και διασφάλισε τη χρηματοδότηση κατασκευής της πρώτης γραμμής στην επόμενη τριετία, δίνοντας το πράσινο φως για 550 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το θέμα των αρχαιολογικών ανασκαφών, ο υφυπουργός ανέφερε ότι μέσα σε δέκα μήνες το ποσοστό προόδου στις έρευνες υπερβαίνει σήμερα το 45%, ενώ αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη γραμμή στο Παπάφειο, απηύθυνε έκκληση να δοθούν λύσεις στο πλαίσιο της σύμβασης και των νόμων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Χρήστο Τσίτουρα, θέμα ημερών αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση για τη μερική τροποποίηση του βασικού άξονα του μετρό Θεσσαλονίκης, που ξεκινά από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα καταλήγει στη Μίκρα της Καλαμαριάς, όπου τελικά θα γίνει και το αμαξοστάσιο.