ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα και οι Ολυμπιονίκες

Σε διαθεσιμότητα και οι Ολυμπιονίκες

Η ΚΥΑ με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι δεν προβλέπει εξαίρεση για τους Ολυμπιονίκες -

Μητσοτάκης: Προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση

Περίπου 900 αθλητές που πήραν θέση στο δημόσιο επειδή πέτυχαν διακρίσεις, κυρίως Ολυμπιονίκες κι όχι μόνο, κινδυνεύουν να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι δεν προβλέπει εξαίρεση για τους Ολυμπιονίκες, στις τάξεις των οποίων επικρατεί αναβρασμός.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών συναντήθηκε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος φέρεται να τους είπε ότι στο παρόν κύμα διαθεσιμότητας δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους αθλητές που εργάζονται στο Δημόσιο ενώ υποσχέθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την εξαίρεσή τους στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει τις απολύσεις των εργαζομένων αθλητών, με όποιο περιτύλιγμα κι αν παρουσιάζονται, δεν τις αναγνωρίζει και δεν τους διαχωρίζει από τις υπόλοιπες πληττόμενες κοινωνικές ομάδες».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βάζει πρώτους στις λίστες των απολύσεων τους αθλητές που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες... Μάλιστα οι συγκυβερνήτες προσπαθούν να διαιρέσουν τους αθλητές σε κατηγορίες για να κάμψουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, σε Ολυμπιονίκες κατόχους μεταλλίου, απλούς Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και λοιπούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι είναι ενάντια στις παράνομες απολύσεις και δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει όποια παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση γίνει».