ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφισμα ΠΕΝΕΝ για τα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Ψήφισμα ΠΕΝΕΝ για τα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Αναλυτική συζήτηση για την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, τον νόμο 4172/13 και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων με επίκεντρο την εξαγγελθείσα απεργία των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης της ΟΛΜΕ, έγινε στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΝΕΝ στις 10/9/2013

Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το μοντέλο του σημερινού σχολείου που διαμορφώνει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική θα είναι πλέον ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο που θα φτιάχνει την πελατεία για την παραπαιδεία, θα οδηγεί στην υποβάθμιση της γνώσης και τελικά θα απομακρύνει τους μαθητές από το Λύκειο και θα τους οδηγεί στην φθηνή και υποβαθμισμένη κατάρτιση.

Ταυτόχρονα θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τις μορφωτικές ανισότητες σε βάρος των αδικημένων, θα επιβαρύνει δραματικά τις οικογενειακές δαπάνες, η μόρφωση και η παιδεία θα γίνει προνόμιο για τους λίγους και οικονομικά ισχυρούς.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει το πογκρόμ των απολύσεων στην εκπαίδευση που θα υποβαθμίσει παραπέρα την παρεχόμενη παιδεία και θα επιδεινώσει τα προβλήματα των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση όλων των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων.

Στηρίζουμε και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, και απαιτούμε να μην γίνει καμιά περικοπή, καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της εκπαίδευσης.

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί:

• Υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο
• Πολιτικά Κόμματα
• ΑΔΕΔΥ
• Ο.Λ.Μ.Ε – Δ.Ο.Ε – Ο.Ι.Ε.Λ.Ε
• Ημερήσιο Τύπο και λοιπά ΜΜΕ

Με εντολή Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης Κροκίδης Νικόλαος»