ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός Δημοσίου και επίσημα 2.000 υπάλληλοι

Εκτός Δημοσίου και επίσημα 2.000 υπάλληλοι

Οι εργαζόμενοι που κρίθηκαν υπεράριθμοι τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας

Κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση 1.929 πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού, συνυπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις συνέταξαν και απέστειλαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα ακόλουθα αρμόδια υπουργεία:

1. Υπουργείο Οικονομικών

2. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

3. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

6. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

7. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

8. Υπουργείο Τουρισμού

9. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Μέχρι στιγμής έχουν καταργηθεί, επίσης, θέσεις 2.114 εκπαιδευτικών, 2.234 σχολικών φυλάκων, 53 υπαλλήλων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και 1.672 υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα καταργούνται 3.521 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν τις παραπάνω θέσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, με την εξαίρεση όσων πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 90 του νόμου 4172/2013.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013.