ΕΛΛΑΔΑ

Ρεβέκκα Σκαφτούρα: Ο Καρούζος φταίει για όλα!

Ρεβέκκα Σκαφτούρα: Ο Καρούζος φταίει για όλα!

Στον πρώην σύζυγο της Γιάννη Καρούζο τα «φόρτωσε» η Ρεβέκκα Σκαφτούρα η οποία μετά την απολογία της στον ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη κρίθηκε προφυλακιστέα.

Η πρώην σύζυγος του επίσης προφυλακισμένου επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου επιχείρησε να αποτινάξει κάθε κατηγορία που της αποδίδεται για την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες υποστηρίζοντας ότι τα πάντα τα διαχειριζόταν ο πρώην σύζυγος της.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, όπως αυτοί αποτυπώνονται στο απολογητικό υπόμνημα που προσκόμισε στον ανακριτή: «Η διοίκηση της εταιρίας τυπικά και ουσιαστικά ανήκε αποκλειστικά στον Καρούζο. Αυτός έπαιρνε όλες τις αποφάσεις σχετικά με την επεκτατική, τιμολογιακή και αρχιτεκτονική πολιτική των ακινήτων που ανήκαν στον όμιλο. (...) ουδέποτε υπήρξα εκτελεστικό μέλος σε κάποια από τις εταιρείες του Καρούζου, ο οποίος επέλεγε πάντα τα ακίνητα που θα αγόραζε και σε ποιόν θα τα πουλούσε.

Εγώ ουδεμία εμπλοκή είχα στις διαπραγματεύσεις και τις αγοραπωλησίες των ακινήτων και ουδεμία εμπλοκή στα χρηματοοικονομικά του ομίλου και στον τρόπο εύρεσης χρηματοδότησης και πιστώσεων από τις τράπεζες. Δηλώνω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο ότι εγώ ουδέποτε ήρθα σε επαφή με υπαλλήλους της τράπεζας για την επίτευξη δανείου

Την ανεύρεση δανείων είχε αναλάβει αποκλειστικά όπως και τη γενικότερη χρηματοπιστωτική πολιτική του ομίλου ο Καρούζος με τους οικονομικούς του συνεργάτες.

Ότι ασκούσε την απόλυτη εξουσία του ομίλου ο Καρούζος αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι πώλησε κυριολεκτικώς σε μία νύκτα εν αγνοία μου όλες τις εταιρείες του στον Ζωγραφάκη, δίχως να το ανακοινώσει σε κανέναν άλλο συνεργάτη του.

Δεν μπορούσα να μεταβάλω τις βουλές του Καρούζου, ο οποίος διοικούσε με σχεδόν απολυταρχικό τρόπο τις εταιρίες καθώς ουδεμία ανάμειξη είχα με τα φορολογικά και λογιστικά του ομίλου. Ακολουθούσα τις οδηγίες του».

Για το «ξέπλυμα»:

«Φοβούμενη ότι ο απρόβλεπτος και ο δεσποτικός Καρούζος μπορούσε εν μία νυκτί να καταστρέψει και τις εταιρίες που προορίζονταν για τα τέκνα μας, αψηφώντας το επιβαλλόμενο πρόστιμο (1 εκατ. ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις) μετέφερα αυτό το ποσό (1,2 εκατ. ευρώ) σε ατομικούς μου λογαριασμούς ώστε να τον προστατεύσω από τις επιθυμίες του. Για μεγαλύτερη ασφάλεια θεώρησα ότι έπρεπε να το μεταφέρω σε τρίτο πρόσωπο».

Για τη σύλληψη της:

«Ουδεμία προσπάθεια να κρυφτώ εν Ελλάδι επέδειξα και ουδέποτε αποπειράθηκα να διαφύγω στο εξωτερικό. Η σύλληψη δεν έλαβε χώρα σε κάποιο απίθανο σημείο αλλά έξω από τη σχολική μονάδα των παιδιών μου που μόλις είχα αφήσει, όπως έκανα, εγώ προσωπικά και όχι κάποιο άλλο άτομο».