ΕΛΛΑΔΑ

"Εσβησε" μόνος ο Ρασούλης

"Εσβησε" μόνος ο Ρασούλης
Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο γνωστός στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου διάσημου στιχουργού, Μανώλη Ρασούλη. Τις τελευταίες μέρες δεν είχε δώσει σημάδια ζωής με συνέπεια άτομα του περιβάλλοντός του να ανησυχήσουν.

Ετσι, πήγαν στο σπίτι του που βρίσκεται στην οδό Α. Παπαναστασίου και με τη βοήθεια κλειδαρά, ανοίξαν την πόρτα του και τον βρήκαν νεκρό. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή ο θάνατός του είχε επέλθη πριν από τέσσερις ημέρες και η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλεισθεί. Το πιθανότερο όπως όλα δείχνουν να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Η νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα.

Το βιογραφικό του

Γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945 στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Μανώλης Ρασούλης ζούσε τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 18 χρόνων έφυγε από την Κρήτη και μετακόμισε στην Αθήνα όπου σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, ενώ δούλευε παράλληλα και στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή.

Στο Λονδίνο, πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Τον Μαϊο του ‘68 πήρε μέρος στην εξέγερση των φοιτητών στο Παρίσι.

Σταθμός στη στιχουργική αλλά και την καριέρα του ως συνθέτης υπήρξαν τα έργα: «Η εκδίκηση της γυφτιάς», «Τίποτα δεν πάει χαμένο», «Τα Δήθεν», «Τα τραγούδια της Χαρούλας», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως» , «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» κ.α

Στίχους του έχουν μελοποιήσει, μεταξύ άλλων, οι Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Σωκράτης Μάλαμας και Χρήστος Νικολόπουλος.

Τη βαθιά θλίψη της εκφράζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού λέγοντας πως ο Μανώλης Ρασούλης μέσα από τους στίχους, τα τραγούδια, τα κείμενα του αλλά και τη στάση ζωής του, υπήρξε μάχιμος και δημιουργικός σε μια εποχή κρίσιμη πολιτικά κοινωνικά και αξιακά για τη χώρα μας.

"Είναι βέβαιο πως με το πλούσιο έργο του θα καταλάβει και μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ανθρώπινης δημιουργίας του τόπου μας", τονίζει σε συλλυπητήριο μήνυμα του ο ΣΥΝ.