ΕΛΛΑΔΑ

Οικοτροφείο της Εκκλησίας δίνει στέγη σε φοιτητές

Οικοτροφείο της Εκκλησίας δίνει στέγη σε φοιτητές

Δωρεάν στέγη σε 60 φοιτητές παρέχει και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω της Αποστολικής Διακονίας, στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Παρά το γεγονός πως το οικοτροφείο ξεκίνησε ως θεολογικό, απευθυνόμενο μόνο σε νέους οι οποίοι σπούδαζαν Θεολογία, πλέον δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως σχολής να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων της Εκκλησίας. Εκτός από τους προπττυχιακούς, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και μεταπτυχιακών φοιτητών καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Στους οικότροφους η Αποστολική Διακονία παρέχει πλήρη σίτιση ενώ υπάρχουν και υποδομές όπως ίντερνετ, κοινόχρηστοι υπολογιστές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα δωμάτια είναι δίκλινα.

Για να εγγραφεί κάποιος στο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας χρειάζεται, εκτός από την φοιτητική ιδιότητα, συστατική επιστολή από τον Μητροπολίτη της περιοχής που διαμένει.

Το κόστος για τα τροφεία ανέρχεται σε 150 ευρώ μηνιαίως, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για τους κατόχους κάρτας σίτισης να την καταθέσουν στο οικοτροφείο και να καλύψουν την όποια διαφορά προκύψει.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τους άπορους φοιτητές οι περιπτώσεις των οποίων εξετάζεται από ειδική επιτροπή με βάση συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

Το οικοτροφείο ιδρύθηκε το 1950 και από το 2004 στεγάζεται σε μια έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο Ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας.

Από το 2006, κατά τους θερινούς μήνες, λειτουργεί και πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, με σκοπό την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε ξένους σπουδαστές και τη γνωριμία τους με τον ελληνικό πολιτισμό.

Οι σπουδαστές που είναι κληρικοί ή υποψήφιοι κληρικοί φιλοξενούνται στο οικοτροφείο.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Προσωπικού της Αποστολικής Διακονίας τηλ. 210 7272305- 6- 7).