ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκη για την υπόθεση του 'Αλεξ

Καταδίκη για την υπόθεση του 'Αλεξ
Ο παππούς των δύο ελληνόπουλων κρίθηκε συνένοχος στην υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο το 2006...

'Ενοχος για τις πράξεις της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκε ο παππούς των δύο ελληνόπουλων, που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της εξαφάνισης του 11 Αλεξ στη Βέροια, το Φεβρουάριο του 2006.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ηλικιωμένος άνδρας είχε μάθει πως τα εγγόνια του εμπλέκονταν στην υπόθεση, ωστόσο απέκρυψε τις πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές. Η κατηγορία της υπόθαλψης, αφορούσε στην περίπτωση των άλλων τριών παιδιών, που φέρονται πως είχαν συμμετοχή και είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, δεν ανέστειλε την ποινή, ενώ αποφάσισε να τη μετατρέψει προς 10 ευρώ τη μέρα. Ο ίδιος πάντως είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονταν.

Για την ίδια υπόθεση διώκονται οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών -επτά άτομα στο σύνολό τους - που τις προσεχείς μέρες θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.