ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία 5 ημερών στους διοικητικούς των ΑΕΙ να στείλουν τα προσόντα

Προθεσμία 5 ημερών στους διοικητικούς των ΑΕΙ να στείλουν τα προσόντα

Προθεσμία πέντε ημερών προκειμένου να αποστείλουν τα προσόντα τους στο υπουργείο Παιδείας θα έχουν οι ίδιοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που δεν απέστειλαν στοιχεία παρά την εκπνοή των προθεσμιών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας για συνολικά 1.349 υπαλλήλους.

Τη λύση αυτή επιλέγει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να παρακαμφθεί από τη διαδικασία η μεσολάβηση των διοικητικών υπηρεσιών των πανεπιστημίων.

Για να μην προκύψουν λόγω της καθυστέρησης ανεπανόρθωτες συνέπειες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης διεθνών υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, σε όσα ιδρύματα οι διευθύνσεις προσωπικού δεν απέστειλαν στοιχεία θα υποχρεωθούν οι ίδιοι οι διοικητικοί τους υπάλληλοι σε προθεσμία πέντε ημερών να αποστείλουν τα προσόντα τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να παρουσιάσουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Όσοι διοικητικοί υπάλληλοι δεν το πράξουν θα τίθενται αυτοδικαίως σε αργία.

Υπενθυμίζεται πως μόνο τέσσερα από τα οκτώ πανεπιστήμια δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία για τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων.

Πρόκειται για τα πανεπιστήμια Αθήνας, Πάτρας, Θεσσαλονίκης και το Πολυτεχνείο Αθήνας.

Ωστόσο και τα οκτώ έχουν προσφύγει και στο ΣτΕ εναντίον της διαθεσιμότητας.