ΕΛΛΑΔΑ

Νέες κατηγορίες για τους έξι «Πυρήνες»-Αρνήθηκαν την απολογία οι πέντε

Νέες κατηγορίες για τους έξι «Πυρήνες»-Αρνήθηκαν την απολογία οι πέντε
Εντοπίστηκε δεύτερο αυτοκίνητο στο Βόλο - Μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας

Διευρύνεται το κατηγορητήριο για τους έξι συλληφθέντες, κατηγορούμενους για τη συμμετοχή τους στους "Πυρήνες", καθώς οι Εισαγγελικές Αρχές απήγγειλαν νέες κατηγορίες εις βάρος τους για τα όπλα της γιάφκας στον Πειραιά.

Η κατηγορία αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής από κοινού σε βάρος των αδελφών Νικολόπουλων, Μιχάλη και Γιώργο, και Τσάκαλων, Γεράσιμο και Χρήστο, της Όλγας Οικονομίδου, του Νταμιάνο Μπολάνο και του Γεώργιου Πολύδωρου.

Η νέα κατηγορία που αντιμετωπίζουν αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διασύνδεση των κατηγορούμενων με τους συλληφθέντες του περασμένου Δεκεμβρίου σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη.

Κι αυτό διότι από στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε στη γιάφκα του Πειραιά, είχε εντοπιστεί σκαναρισμένη πλαστή ταυτότητα την οποία είχε χρησιμοποιήσει ο κατηγορούμενος Μιχάλης Νικολόπουλος προκειμένου να προβεί στην ενοικίαση διαμερίσματος στη Νέα Χαλκηδόνα. Στο σπίτι αυτό, η ασφάλεια είχε εντοπίσει και αποτύπωμα της Όλγας Οικονομίδου.

Στο μεταξύ, από την εξάδα των συλληφθέντων, οι πέντε αρνήθηκαν επί της ουσίας να απολογηθούν καθώς δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία, ενώ ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος υποστηρίζει στην απολογία του ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο, ενώ κατήγγειλε την ποινικοποίηση της κοινωνικής ζωής.

Οι έξι διάβηκαν νωρίς το πρωί το κατώφλι των Eφετών Aνακριτών προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα ευρήματα της «γιάφκας», ενώ οι Χρήστος Τσάκαλος και Γεώργιος Πολύδωρος κλήθηκαν να απολογηθούν και για την υπόθεση των τρομο-πακέτων.

Στο μεταξύ, χθες την άγουσα για τις φυλακές πήραν οι Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος, μετά την τυπική απολογία που έδωσαν ενώπιον των Εφετών Ειδικών Ανακριτών που χειρίζονται τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Εφέτες Ειδικοί Ανακριτές προκύπτει διασύνδεση της υπάρχουσας ομάδας με αυτή των 6 νεαρών ατόμων που είχε συλληφθεί σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΤΝΤ και ληστείες στο μικροσκόπιο

Στο μέτωπο των ερευνών, η αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο οι έξι να είχαν εμπλακεί σε μια σειρά ληστειών σε Βόλο, Αγρίνιο και Πιερία. Το βάρος των ερευνών πέφτει κυρίως σε μια συγκεκριμένη «απαλλοτρίωση» από ΑΤΜ στη περιοχή του Βελεστίνου Μαγνησίας.

Η ληστεία είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, 2010, οπότε και οι δράστες είχαν απαγάγει μέσα από το αυτοκίνητό του τον διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας και δια της βίας τον ανάγκασαν να παραβιάσει τα δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης από όπου αφαίρεσαν το ποσό των 300. 000 ευρώ. Οι τρεις δράστες είχαν ακινητοποιήσει το όχημα προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο μπαίνει και η ποσότητα (600 γρ.) της εκρηκτικής ύλης TNT που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα-γιάφκα. Ύλη που έχουν... υιοθετήσει οι «Πυρήνες» σε πολλά χτυπήματά τους, όπως –εικάζεται- και στο Πρωτοδικείο τον Δεκέμβριο του 2010.

Δεύτερο αυτοκίνητο στο Βόλο

Την ίδια στιγμή νέες εξελίξεις προκύπτουν μετά τον εντοπισμό δεύτερου αυτοκινήτου στο Βόλο. Πρόκειται για ένα κλεμμένο Nissan, το οποίο μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας προκειμένου να εντοπιστούν δαχτυλικά αποτυπώματα.

Διαβάστε επίσης...

Στη φυλακή δύο “Πυρήνες” - Αύριο όλοι στο Εφετείο