ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο για τη συγχώνευση των σχολείων στα Γρεβενά

Συλλαλητήριο για τη συγχώνευση των σχολείων στα Γρεβενά
Με συλλαλητήριο απαντούν οι πολίτες στα Γρεβενά στην απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την συγχώνευση...

Με συλλαλητήριο απαντούν οι πολίτες στα Γρεβενά στην απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την συγχώνευση των σχολείων. Ο δήμαρχος της πόλης κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης θεωρεί ότι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση και συγχώνευση σχολείων στα όρια του δήμου έρχεται σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα κατά των συγχωνεύσεων σχολείων και των φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι :
«Στο αυριανό συλλαλητήριο το οποίο θα είναι ειρηνικό, θα επιδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στους διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στο Διοικητήριο όπου θα καταλήξει το συλλαλητήριο. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αγώνα προς το υπουργείο Παιδείας».


Σε ένδειξη συμπαράστασης τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα παραμείνουν κλειστά για δύο ώρες. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν επίσης, η ΕΛΜΕ Γρεβενών, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γρεβενών, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Γρεβενών, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.