ΕΛΛΑΔΑ

Την αγόρασαν έναντι 5.000 και την εξέδιδαν με τη βία

Την αγόρασαν έναντι 5.000 και την εξέδιδαν με τη βία
Τέλος στο μαρτύριο μιας 28χρονης Ρουμάνας, την οποία κρατούσε φυλακισμένη και εξέδιδε σπείρα αλλοδαπών, έδωσε η Ασφάλεια Χαλκίδας...

Τέλος στο μαρτύριο μιας 28χρονης Ρουμάνας, την οποία κρατούσε φυλακισμένη και εξέδιδε σπείρα αλλοδαπών, έδωσε η Ασφάλεια Χαλκίδας.

Η άτυχη 28χρονη είχε πέσει θύμα τριμελούς σπείρας σωματεμπορίας γυναικών (trafficking).

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας σε διαμέρισμα στη Χαλκίδα, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω 28χρονη Αλβανίδα, η οποία κατ’ εντολή 31χρονου ομοεθνούς της, κρατούσε παράνομα και με τη χρήση βίας (απειλή όπλου κλπ.) την 28χρονη Ρουμάνα, την οποία χωρίς τη θέλησή της, εξέδιδαν από κοινού σε αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν.

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει από την άτυχη γυναίκα ταξιδιωτικά έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο, ενώ όπως προέκυψε από τα στοιχεία, είχε παραχωρηθεί στους παραπάνω αλλοδαπούς προ εβδομάδας περίπου, από το τρίτο μέλος της οργάνωσης, επίσης υπήκοο Αλβανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των πέντε χιλιάδων ευρώ αποκλειστικά για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η 28χρονη υπήκοος Αλβανίας, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με τις κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, Εμπορίας Ανθρώπων & Σωματεμπορίας.

Αναζητούνται και τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, ενώ στην 28χρονη υπήκοο Ρουμανίας, θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια από τους αρμόδιους για την περίπτωση κρατικούς φορείς.

Τέλος, ερευνάται η δράση της παραπάνω ομάδας και σε άλλες περιοχές.