ΕΛΛΑΔΑ

Από μηνυτής στο… εδώλιο του κατηγορουμένου!

Από μηνυτής στο… εδώλιο του κατηγορουμένου!
Στο σκαμνί... βρέθηκε κατά λάθος αστυνομικός, ως ιδιοκτήτης...

Στο σκαμνί... βρέθηκε κατά λάθος αστυνομικός, ως ιδιοκτήτης αυθαίρετου κτίσματος σε παραθαλάσσιο οικισμό του νομού Ηρακλείου!

Όλα ξεκίνησαν όταν στο Αστυνομικό Τμήμα που υπηρετεί απεστάλη έγγραφο της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας με το οποίο ζητούσε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ως προς τα αυθαίρετα κτίσματα που είχαν αναγερθεί σε οικισμό που θεωρείται αρχαιολογική ζώνη.

Έτσι, υπηρεσιακά προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες, βεβαιώνοντας τις παραβάσεις που είχαν σημειωθεί και υποβάλλοντας σχετικές μηνύσεις στους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων.

Ξαφνικά ενημερώθηκε ότι ήταν κατηγορούμενος για τη διάπραξη πολεοδομικών και αρχαιολογικών παραβάσεων αφού εμφανιζόταν ιδιοκτήτης αυθαιρέτου, έκτασης 50 τ.μ. και του είχε επιβληθεί πρόστιμο, συνολικού ύψους 36.000 ευρώ!

Προφανώς κάποιος υπάλληλος μπέρδεψε τα ονόματα και συμπεριέλαβε στη σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη το όνομα του αστυνομικού ως κατηγορούμενου και όχι ως μηνυτή.

Και μπορεί η δικαστική απόφαση να τον ανακούφισε αφού έδωσε τέλος στην ταλαιπωρία που υπέστη, είναι βέβαιο όμως ότι ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει…

Πηγή: www.cretalive.gr