ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Ο καιρός της εβδομάδας...

Βροχές, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και παροδικές νεφώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αυτήν την εβδομάδα.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, ισχυρές βροχές στην Κρήτη, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας.

Λίγες νεφώσεις με βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια θα σημειωθούν στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα θα σημειωθούν στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές. Χιόνια στα ορεινά (πάνω από τα 1200 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 1200 μέτρα).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους στην Κρήτη θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Μικρή ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις και μέχρι το απόγευμα βροχές.

Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Μικρή ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Τρίτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Τέταρτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.


Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Ο καιρός την Παρασκευή

Αίθριος θα είναι ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί.