ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση εισαγγελέα​: Στα... μαλακά ο Μάκης Ψωμιάδης, αθώος ο γιος του!

Πρόταση εισαγγελέα​: Στα... μαλακά ο Μάκης Ψωμιάδης, αθώος ο γιος του!

Στα... μαλακά ρίχνει τον πρώην μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» η εισαγγελέας της έδρας Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Με την εισήγησή της προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγεί του βασικού μέρους των κατηγοριών ο προσωρινά κρατούμενος Μάκης Ψωμιάδης και να αθωωθεί για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται ο γιος του Σταύρος.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση ακόμη τριών εκ των συνολικά έντεκα κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του πράκτορα του ΟΠΑΠ Δ. Δημητρίου, του αυτοκινητιστή Γ. Χαβενετίδη και του ποδοσφαιρικού παράγοντα Ευαγγ. Αγγελή.

Ειδικότερα, η εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την αθώωση του Μάκη Ψωμιάδη για την κατηγορία της ένταξης, διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, τη μετατροπή της κακουργηματικής εκβίασης σε κακουργηματική απόπειρα εκβίασης καθώς και την απαλλαγή για παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αντίθετα, πρότεινε ενοχή για δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος 4 αγώνων.

Για τον πρώην προπονητή Καβάλας Γ. Παπακώστα πρότεινε ενοχή για δωροδοκία, δωροληψία σε 4 αγώνες και αθώωση για δωροδοκία σχετικά με αλλοίωση αποτελέσματος σε έναν αγώνα, για εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Κ. Ριαβόγλου πρότεινε ενοχή για δωροδοκία, δωροληψία για αλλοίωση τριών αγώνων, αθώωση για δωροδοκία δωροληψία για έναν αγώνα και ενοχή σε παράνομο στοιχηματισμό ύψους 130.000 ευρώ υπέρ του Αγρ. Αστέρα.

Για το Θ. Μητρόπουλο εισηγήθηκε ενοχή για δωροδοκία σχετικά με 3 αγώνες, αθώωση για δωροδοκία σχετικά με ένα αγώνα και αθώωση για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον πρόεδρο ΠΑΣ Γιάννενα, Γ. Χριστοβασίλη πρότεινε να κριθεί ένοχος για δωροδοκία, δωροληψία που αφορά σε έναν αγώνα, αθώος για δωροδοκία σε τρεις αγώνες και αθώος σε παράνομη συμμετοχή σε στοίχημα.

Για τον Δ. Κωτούλα: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με έναν αγώνα, αθώος για παράνομο στοίχημα.

Για τον προπονητή Π. Αμανατίδη: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με έναν αγώνα, αθώος για δωροδοκία σε έναν αγώνα και για παράνομο στοιχηματισμό.

Διαβάστε επίσης:

Ψωμιάδης: Ο γιος μου είναι για το λούνα παρκ

Μάκης Ψωμιάδης: Με σέβονταν γιατί ήμουν καθαρός παράγοντας