ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Δεν είναι δάσκαλος το μέλος της «17 Ν.»

ΣτΕ: Δεν είναι δάσκαλος το μέλος της «17 Ν.»

Την...ταυτότητα του «δασκάλου» απώλεσε οριστικά ο καταδικασθείς ως μέλος της «17Ν» Κωνσταντίνος Τέλιος καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία τέθηκε σε οριστική παύση (απόλυση).

Σύμφωνα με την εφημερίδα NEWSBOMB, o ήδη αποφυλακισθείς Κων. Τέλιος ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 22 ετών για συμμετοχή σε δολοφονία και ληστεία, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας πριν τη σύλληψή του υπηρετούσε σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου.

Μετά την καταδίκη του το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Νομού Ρεθύμνου το 2005 του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, λόγω της ένταξής του «από πολλών ετών, σε χρόνο που δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, οπωσδήποτε όμως κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 1989 μέχρι την ημέρα της σύλληψής του την 20.7.2002, σε δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, τα μέλη της οποίας συναποφάσισαν, επεδίωξαν και στη συνέχεια πραγμάτωσαν τη διάπραξη αδικημάτων». Κρίθηκε δηλαδή ότι υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα «της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ποινικούς νόμους και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο διαγωγή εκτός υπηρεσίας».

Όπως αποκάλυψε η NEWSBOMB, ο Κων. Τέλιος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της απόλυσης του, υποστηρίζοντας ότι τα πειθαρχικά συμβούλια εκτίμησαν εσφαλμένα τα αποδεικτικά μέσα και ότι η απόφασή τους είναι πλημμελώς αιτιολογημένη.

Το ΣτΕ λαμβάνοντας υπόψη του την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, απέρριψε την προσφυγή του κρίνοντας ότι «η επιβληθείσα πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης είναι η προσήκουσα» λόγω της βαρύτητας και των συνθηκών τέλεσης του παραπτώματος.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Μπήκαμε στο μεγαλύτερο σεξ-πάρτυ της Αθήνας