ΕΛΛΑΔΑ

Προτάσεις για τις χαμένες σχολικές ώρες ζητά η Διαμαντοπούλου

Προτάσεις για τις χαμένες σχολικές ώρες ζητά η Διαμαντοπούλου
Προθεσμία έως την Δευτέρα 28 Μαρτίου έδωσε η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου...

Προθεσμία έως την Δευτέρα 28 Μαρτίου έδωσε η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στους προέδρους των Ομοσπονδιών των Εκπαιδευτικών, ώστε να βάλουν στο «τραπέζι» προτάσεις αναπλήρωσης των μαθημάτων που έχουν χαθεί στα σχολεία.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά που έχουν διδαχθεί λιγότερες ώρες σε συγκεκριμένα μαθήματα για οποιοδήποτε λόγο» αναφέρει μεταξύ άλλων η Υπουργός σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, ενώ συμπληρώνει «Γι' αυτό και θα ζητηθεί από τους διευθυντές να υπάρξει πρόγραμμα αναπλήρωσης ανά σχολείο».

Ιδιαίτερα η Υπουργός επισημαίνει:

"Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με απόφαση της ομοσπονδίας σας, πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός απεργιών και στάσεων εργασίας. Παράλληλα έγιναν καταλήψεις σχολείων, με αποτέλεσμα να χαθούν επιπλέον ώρες μαθημάτων, ενώ σε ορισμένα σχολεία υπήρξε καθυστέρηση αναπλήρωσης των κενών ασθένειας ή άρνηση μετάβασης των αναπληρωτών. Παρακαλώ όπως προτείνετε στο υπουργείο έως την ερχόμενη Δευτέρα 28.3.2011, τρόπους αναπλήρωσης των μαθημάτων προκειμένου από κοινού να βρούμε λύση προς όφελος των μαθητών”.