ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας στο Υπουργείο Παιδείας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας στο Υπουργείο Παιδείας

Πρωτοβουλία για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καλώντας σε διάλογο για αύριο, Παρασκευή, τις πρυτανικές αρχές των δυο Ιδρυμάτων αλλά και τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων.



«Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογράφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου» αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Καλώ αύριο τις πρυτανικές αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το υπουργείο να τους συνδράμουν στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν» σημειώνει ο υπουργός.

«Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του Δημοσίου. Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.

Σημειώνεται ότι αύριο συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών δεδομένης και της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία των υπαλλήλων του ιδρύματος.