ΕΛΛΑΔΑ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΛΕΞ: Μάνα και ψυχολόγος τα χάλασαν στα ποσοστά

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΛΕΞ: Μάνα και ψυχολόγος τα χάλασαν στα ποσοστά

Ο Γεωργιανός δολοφόνος, τα χρήματα της επικήρυξης και ο δικηγόρος των μαφιόζων - Χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από το εξαφανισμένο παιδί - Η κατάθεση καταπέλτης και ο αρχικοριός Μαυρίκης

Για την υπόθεση της εξαφάνισης του Άλεξ έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τα πάντα. Αυτό όμως που δεν εξέτασε ποτέ κανένα δικαστήριο είναι ο χορός των χιλιάδων, ίσως και εκατομμυρίων ευρώ, που έπαιζαν πίσω από την ιστορία που συγκλόνισε -όσο καμία άλλη- το Πανελλήνιο.

Η NEWSBOMB αποκάλυψε τις περίεργες σχέσεις μίσους και συνεργασίας της Αντωνοπούλου με τη Νατέλα, τις υπόγειες διαδρομές με τη Γεωργιανή Μαφία και δικηγόρους της Θεσσαλονίκης αλλά και την εμπλοκή του πρώην γαλάζιου «αρχικοριού» Χρήστου Μαυρίκη, που συνθέτουν ένα πάζλ ιλαροτραγικών συμπτώσεων.

Ο τελευταίος ισχυρισμός της πάλαι ποτέ τεχνικής συμβούλου της οικογένειας του Άλεξ, και μετέπειτα κατηγόρου της Νατέλας, της Χριστίνας Αντωνοπούλου ότι ο Άλεξ είναι ζωντανός, μπερδεύει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

alex2 12

«Θέλω να μας πει ποιο ήταν το νέο παιδί που συνάντησε με το μουσάκι, στη οδό Παύλου Μελά και Μητροπόλεως στο πεζοδρόμιο που περίμενε... αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν κι έφυγαν», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή η ψυχολόγος κυρία Αντωνοπούλου παρά το γεγονός ότι η οδός Παύλου Μελά έχει τόση σχέση με την οδό Μητροπόλεως όσο συνορεύει η Πορτογαλία με το Αφγανιστάν!

Τι ύποπτο υπάρχει σε αυτό; Ας το εξηγήσει η κ. Αντωνοπούλου. Διότι αν υπάρχει κάτι ύποπτο, κάτι ερευνητέο, δεν το κρατάς δυο χρόνια «καβάτζα» για να το πετάξεις σαν πυροτέχνημα κάποια στιγμή. Άλλωστε έτσι είναι τα πυροτεχνήματα. Κρότος, λάμψη και μετά πάλι σκοτάδι...

Έτσι κι αλλιώς, η υπόθεση έτσι ξεκίνησε, έτσι στήθηκε κι έτσι συνεχίστηκε... Μόνο που τώρα μπήκε επιτακτικά κι ένας άλλος «παράγοντας»: Το χρήμα!

Νατέλα και Αντωνοπούλου ήθελαν να εκδώσουν βιβλίο

Η «φαγούρα» για χρήμα ξεκίνησε πολύ νωρίς όπως αποκάλυψε η NEWSBOMB...

antwnopoulou-ps

Όπως είπε στην κατάθεσή της, η τότε τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, ήδη από τα τέλη του 2006, πρότεινε στη Νατέλα να γραφτεί ένα βιβλίο ώστε να βγούνε «κάποια χρήματα». Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε η υπόθεση και ενώ όλοι αγωνιούσαν για την τύχη του παιδιού, αρχές του φθινοπώρου προέκυψαν ενδιαφέροντα χρηματικών συμφερόντων! Η Νατέλα όχι μόνο δεν «διαολόστειλε» την Αντωνοπούλου, που εκείνες τις ώρες είχε το μυαλό της πώς να βγάλει λεφτά, αλλά -σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο η ίδια- τα βρήκανε και συμφωνήσανε και στα ποσοστά! Μόνο που τελικά δεν κρατήθηκε η συμφωνία.

Όπως προκύπτει από τα ίδια τα γεγονότα, η Αντωνοπούλου «έριξε» τη Νατέλα και μάλιστα η Νατέλα το πήρε χαμπάρι πολύ πιο μετά. Διότι στον πρώτο εκδοτικό οίκο που πήγαν κείμενα προς έκδοση, ίσχυε η συμφωνία για τη μοιρασιά των κερδών, μόνο που ο εκδοτικός οίκος γύρισε τα χειρόγραφα πίσω και ματαίωσε την έκδοση του βιβλίου. Μάλλον ήταν πιο προσεκτικός σε σχέση με τον δεύτερο εκδοτικό οίκο, του Παπαζήση, που εξέδωσε τελικά το βιβλίο.

Το πολύαναμενόμενο «βιβλίο» στην πραγματικότητα ήταν μια συρραφή από φημολογίες και μια ακατάσχετη φλυαρία χωρίς να βγάζει πουθενά. Τελικό συμπέρασμα; «Ο Άλεξ αναλήφθηκε στους ουρανούς»! Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα της ελληνοαμερικανικής φιλίας. Η Νατέλα δεν ήταν παρούσα, προβλήθηκε όμως μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή της. Κατά συνέπεια, μέχρι τότε, οι σχέσεις της Νατέλας με την Αντωνοπούλου δεν είχαν διαταραχθεί. Πότε ακριβώς διαταράχθηκαν; Απροσδιόριστο... Πάντως σίγουρα μετά την έκδοση του βιβλίου το οποίο έγραψε ιστορία, αλλά από αρνητική άποψη.

Όταν οι δυο γυναίκες τα... έσπασαν

Το νεότερο στοιχείο σχετικά με το εκδοτικό εγχείρημα είναι ότι στη συμφωνία με τον δεύτερο εκδοτικό οίκο, αυτόν που τελικά εξέδωσε το βιβλίο, η Νατέλα δεν υπήρχε. Η κ. Αντωνοπούλου δεν πρόβλεψε ποσοστά για τη Νατέλα. Δύο χρόνια μετά, το βιβλίο σημάδεψε τα εκδοτικά ιστορικά, καθώς είναι το πρώτο βιβλίο μεταπολεμικά, του οποίου απαγορεύεται η κυκλοφορία!

110840alex

Αιτία η προσφυγή στη δικαιοσύνη ενός δικηγόρου από τη Βέροια, τον οποίο το βιβλίο «φωτογραφίζει» ως παιδεραστή.

Στο δικαστήριο η κ. Αντωνοπούλου λέει άλλα, διατείνεται ότι εννοούσε άλλο πρόσωπο, προσπαθεί -ανεπιτυχώς- να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και το δικαστήριο αποφασίζει να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο τόσο στην ίδια, όσο και στον εκδοτικό οίκο και απαγόρευση της κυκλοφορίας του βιβλίου! Μάρτυρας υπεράσπισης του δικηγόρου που προσέφυγε στη δικαιοσύνη, εμφανίζεται όλως τυχαίως η κ. Νατέλα Ιντσουαίντσε! Η διατάραξη των σχέσεων της πρώην τεχνικής συμβούλου με την οικογένεια του Άλεξ αποκαλύπτεται πλέον και δημόσια.

Ο χορός των χιλιάδων ευρώ... και ο Χρήστος Μαυρίκης

Τα ποσοστά από το βιβλίο μάλλον είναι ψίχουλα μπροστά σε κάποια άλλα ποσά που στήσανε χορό στην περίμετρο της πολύκροτης υπόθεσης.

Το 2007 εμφανίζεται στη Βέροια και μπαίνει «σφήνα» στην υπόθεση ένας γνωστός από τα παλιά. Ο «Αρχικοριός» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εργολάβος οικοδομών σήμερα, Χρήστος Μαυρίκης, συνοδευόμενος από τον ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσουνή. Ο κ. Μαυρίκης δηλώνει ότι, με προσωπική πρωτοβουλία συγκέντρωσε το ποσό των 400.000 ευρώ, από προσφορές ατόμων με οικονομική επιφάνεια και το προσφέρει ως αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στο να βρεθεί ο Άλεξ.

mavrikis

Η ανακοίνωση δημοσιεύεται, καταχωρείται και στο μπλογκ που διατηρεί και ενημερώνει η Νατέλα και ο σύζυγός της, Δημήτρης Σιαίνης, αλλά μετά από ένα διάστημα διαγράφεται η καταχώρηση και καταγγέλλεται η αξιοπιστία της ύπαρξης του συγκεκριμένου ποσού. Αργότερα, στην κατάθεσή του ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσουνής, θα πει ότι η οικογένεια του Άλεξ -η Νατέλα και ο Δημήτρης Σιαίνης - τον πίεζαν να τους παραδώσει το ποσό, με το αιτιολογικό ότι προοριζόταν για την έρευνα και την εύρεση του εξαφανισμένου παιδιού.

Ο Γεωργιανός δολοφόνος και ο δικηγόρος των μαφιόζων

Στο δικαστήριο ανηλίκων όπου έγινε η δίκη, κατατέθηκε ένας ψηφιακός δίσκος (cd) με ηχογραφημένη μια συνομιλία. Ο ένας συνομιλητής είναι ο Γιώργος Τσουνής. Συνομιλήτρια είναι η μητέρα του Άλεξ, Νατέλα Ιντσουαίντσε. Η συνομιλία γίνεται σε ξενοδοχείο της Χαλκίδας και δεν αποτελεί προϊόν υποκλοπής, καθώς ακούγεται καθαρά να λέει η συνομιλήτρια ότι καταγράφει και μάλιστα κάποια στιγμή ζητάει να διακόψουν για να αλλάξει κασέτα. Σ' αυτή τη συνομιλία η Νατέλα κάνει λόγο για «χορηγίες» που τους έγιναν, για οικονομική βοήθεια που της παρείχαν κάποιοι και αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα που την οδήγησαν σε δικηγόρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εμφανίζεται και κάτι σαν ατζέντης μαφιόζων! Μάλιστα η Νατέλα Ιντσουαίντζε περιγράφει όλη τη διαδρομή των προσώπων που την οδήγησαν στον γνωστό δικηγόρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως λέει, ο συγκεκριμένος δικηγόρος τη διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να φέρει στην Ελλάδα τον «Μαξ», τον μεγαλύτερο μαφιόζο της Γεωργίας, πληρωμένο «χασάπη». Η δουλειά του «Μαξ» θα ήταν να κόψει τ' αρ.... του «παππού», για να τον κάνει να μιλήσει και ν' αποκαλύψει πού έκρυψε το άψυχο σώμα του Άλεξ. Όλως τυχαίως το κόστος της «επιχείρησης Μαξ» έφτανε στις 400.000 ευρώ! Το ποσό αυτό δεν εξασφαλίστηκε τελικά και ο «Μαξ» έμεινε στην πατρίδα του. Το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο αν και παραδόθηκε στο δικαστήριο, τα αναφερόμενα στη συνομιλία ονόματα, ουδέποτε κλήθηκαν να καταθέσουν!

alex 6

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Εν τω μεταξύ η Νατέλα είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο μπορούσε να καταθέσει όποιος ήθελε κάποιο ποσό, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της έρευνας για τον Άλεξ. Ο τραπεζικός λογαριασμός έμεινε ανοιχτός ακόμη κι όταν η οικογένεια του εξαφανισμένου παιδιού ευθυγραμμίστηκε με το σενάριο της αστυνομίας και υποστήριξε την εκδοχή ότι τον Άλεξ τον δολοφόνησαν και τον εξαφάνισαν οι πέντε ανήλικοι με τη βοήθεια κάποιων άλλων, ενηλίκων και μη...

Η αποζημίωση στην μητέρα του Άλεξ

Τον Απρίλιο του 2013 εκδόθηκε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας που επιδίκασε υπέρ της μητέρας του Άλεξ ποσό ύψους 150.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που υπέστη από τον χαμό του γιου της, στις 3 Φεβρουαρίου 2006, στη Βέροια. Το πόσο οφείλουν να το καταβάλουν οι 11 από τους 13 εναγόμενους, γονείς και κηδεμόνες των πέντε ανηλίκων που κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο του 11χρονου Αλεξ.

Μια απόφαση που μάλλον έχει μόνο ηθική αξία... Όλοι μαζί οι καταδικασθέντες αν συμπληρώνουν το νούμερο του ποσού χωρίς τα τρία μηδενικά στο τέλος, θα είναι ...ευτυχής συγκυρία. Αυτό βέβαια δεν υποστέλλει το δικαίωμα της αξίωσης. Άλλωστε η μητέρα του Άλεξ είχε προαναγγείλει ότι θα καταφύγει στα δικαστήρια να ζητήσει αποζημίωση, μιλώντας πριν δυο χρόνια, στην εκπομπή της κ. Έλενας Κατρίτση, «Προσωπικά».

alfavi6235

Η κατάθεση - καταπέλτης του Γιώργου Τσουνή

Όπως αποκάλυψε η NEWSBOMB, ο Γιώργος Τσουνής ενεπλάκη στην υπόθεση αρχικά ως συνεργάτης της κ. Αντωνοπούλου. Γρήγορα όμως οι δρόμοι τους χώρισαν, όταν ο ιδιωτικός ερευνητής από τη Χαλκίδα, επισκέφτηκε μόνος του τη Βέροια, εξέτασε όλα τα σημεία που φέρεται ότι εξελίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα της εξαφάνισης του Άλεξ και διατύπωσε την άποψη ότι όλο αυτό το σενάριο «είναι παραμύθι».

Την εποχή εκείνη η κ. Αντωνοπούλου υποστήριζε την «ορθόδοξη» άποψη και η μεταξύ τους ρήξη επήλθε φυσιολογικά, αφού ο κ. Τσουνής συνέχισε να επιμένει στην άποψή του. Ο Γιώργος Τσουνής ανέλαβε την υπόθεση μετά από αίτημα της Νατέλας προς τον ίδιο, όμως στα τέλη Αυγούστου, φέτος, όταν κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης προκαταρτικής εξέτασης, ο Γιώργος Τσουνής φέρεται να αποκάλυψε ότι το 2007 συναντήθηκε στη Λάρισα με το Νατέλα και τον σύζυγό της, Δημήτρη Σιαίνη οι οποίοι του ζήτησαν να τους δώσει το ποσό των 400.000 ευρώ για να διαχειρίζονται οι ίδιοι!

Ο κ. Τσουνής αρνήθηκε λέγοντας ότι το ποσό αυτό προορίζεται μόνο για όποιον έδινε πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο Άλεξ, γεγονός που -σύμφωνα με τον μάρτυρα- «εξόργισε τη Νατέλα και τον σύζυγό της». Μάλιστα, όπως φέρεται ότι κατέθεσε ο κ. Τσουνής, επιστρέφοντας στη Βέροια, στράφηκαν εναντίον του, άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό, αφαίρεσαν από το blog που διατηρούσαν την επικήρυξη των 400.000 ευρώ και κατηύθυναν όσους είχαν να δώσουν κάποια πληροφορία, σε δικό τους άνθρωπο, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά ως δέλεαρ, αμοιβή ύψους 400.000 ευρώ, ενώ είχαν αφαιρέσει την επικήρυξη.

alex1

Ο Γιώργος Τσουνής ήταν ιδιαίτερα οξύς στη κατάθεσή του. Το 2008 στο δικαστήριο ανηλίκων που εκδίκαζε την υπόθεση, ο κ. Τσουνής κατηγόρησε τη μητέρα του Άλεξ για επαφές με την γεωργιανή μαφία και ανέφερε ότι η Νατέλα του είπε κάποια στιγμή: «Έχασα το παιδί μου να μη βγάλω και πέντε δραχμές;» Στην κατάθεσή του μάλιστα στο Δικαστήριο Ανηλίκων, φέρεται να είπε ότι «θα πρέπει να μας πουν η Νατέλα και ο Σιαίνης που είναι ο Άλεξ και να πάψει η Νατέλα να χρησιμοποίει τα μαύρα ως στολή εργασίας στην τηλεόραση και στα δικαστήρια».

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Δείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας NEWSBOMB

Το σχέδιο απολύσεων στον ΕΟΠΥΥ

Φάκελος Άλεξ: Χορός εκατομμυρίων - Γιατί ανοίγουν τα κλειστά στόματα

NB23XI13