ΕΛΛΑΔΑ

Εντός των ημερών η πληρωμή του 10% της αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους

Εντός των ημερών η πληρωμή του 10% της αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του υπολοίπου 10% της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους, αλλά και των επιλαχόντων, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα δρομολογηθούν πληρωμές εξισωτικής για παλιότερα έτη.

Την ενημέρωση αυτή παρείχε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Μ. Κορασίδης, προς τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος είχε συνάντηση με εκπροσώπους από τη Σαμαρίνα, τον Αμπελώνα και το Μακρυχώρι προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία των πληρωμών της εξισωτικής αποζημίωσης και της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ κατά τη συζήτηση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της φέτας.

Ο κ. Κορασίδης είπε επίσης πως καταβάλλεται προσπάθεια για την διευθέτηση εκκρεμοτήτων, έτσι ώστε η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης του 2013 να καταβληθεί στο σύνολο των δικαιούχων κτηνοτρόφων που δεν έλαβαν την προκαταβολή του Οκτωβρίου.

Όσες λίγες εκκρεμότητες ή λάθη δεν διορθωθούν ως την πληρωμή του Δεκεμβρίου θα εξετασθούν στις αρχές του 2014.

Για το θέμα της φέτας ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε προς τους κτηνοτρόφους ότι «με την εμπορική συμφωνία ΕΕ και Καναδά για πρώτη φορά η κυβέρνηση πέτυχε την προστασία της και εκτός των συνόρων της Ευρώπης, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας.

Ταυτόχρονα, εξακολουθεί η καθολική απαγόρευση σε εισαγωγές καναδικού τυριού ως φέτα στην ΕΕ, ενώ διπλασιάζονται οι εξαγωγές χωρίς δασμούς γαλακτοκομικών προϊόντων όπως η ελληνική φέτα προς τον Καναδά».

«Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες λέγονται πράγματα που απέχουν από την αλήθεια με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Θέλω να ξέρετε ότι για την επιτυχή έκβαση της μάχης της φέτας υπήρξε προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μανουέλ Μπαρόζο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.