ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται η «ομηρία»των φοιτητών

Παρατείνεται η «ομηρία»των φοιτητών

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, παρουσία του πρύτανη κ. Σίμου Σιμόπουλου.

Η συνάντησή τους μπορεί να κράτησε τρεις ώρες, όμως δεν απέδωσε καρπούς και η λύση ζητείται ακόμα. Την Τετάρτη είχε προηγηθεί συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ και του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα φυσικά οι πραγματικά χαμένοι είναι οι φοιτητές που περιμένουν την λύση για να επιστρέψουν στα φοιτητικά τους έδρανα.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη απέστειλε τελεσίγραφο ζητώντας του να καλέσει με δημόσια δήλωσή του, τους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να προσέλθουν στην εργασία τους, ώστε να λειτουργήσει το ίδρυμα και να μην χαθεί το εξάμηνο.

Ο υπουργός συγκεκριμένα υπογράμμισε πως για να συνεχιστεί ο διάλογος, αναγκαία προϋπόθεση είναι να κάνει δημόσια δήλωση «ώστε να ανοίξει το πανεπιστήμιο, να διασφαλιστεί η λειτουργία και να μην εμποδίζονται οι υπάλληλοι που θέλουν να δουλέψουν».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:Αρβανιτόπουλος:Ο κ. Πελεγρίνης να ασκήσει τα καθήκοντά του!

Ευσταθόπουλος: Έκκληση στον Υπ. Παιδείας για συνέχιση του διαλόγου

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Ανοίξτε το Καποδιστριακό

Πίσω ολοταχώς το υπουργείο για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια