ΕΛΛΑΔΑ

Ένας φύλακας – άγγελος για τη Μυρτώ

Ένας φύλακας – άγγελος για τη Μυρτώ

Μάζεψε 25.000 δολάρια για να αγοράσει ειδικό μηχάνημα

Δεν ήταν μόνο θέμα πίστης και θέλησης για τη ζωή, η σωτηρία της 16χρονης Μυρτώς από την Πάρο αλλά και του αφανή ήρωα που κρύβεται πίσω από τη σελίδα στην οποία συγκεντρώνονται χιλιάδες δολάρια για την αποκατάσταση της υγείας της, στο νοσοκομείο της Βοστώνης. Πρόκειται για ένα 16χρονο κορίτσι, τη Σοφία Λαμπροπούλου που είναι ο φύλακας – άγγελος της.

F1B

Η ιστορία της 16χρονης Μυρτώς Παπαδομιχελάκη συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή την συνομήλική της, ομογενή Σοφία Λαμπροπούλου. Η Σοφία βρισκόταν στην Ελλάδα όταν το καλοκαίρι του 2012, η Μυρτώ κακοποιήθηκε βάναυσα από τον Αχμέτ Βακάς στην Πάρο και από την πρώτη στιγμή παρακολούθησε με αγωνία την ιστορία της. Μάλιστα, είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την πρωτοβουλία «Οι Φίλοι της Μυρτώς». Πρόκειται για ομάδα νέων από την ομογένεια στις ΗΠΑ, όπου νοσηλεύεται η Μυρτώ, και συγκεκριμένα στο κέντρο αποκατάστασης Σπόλντινγκ, στη Βοστώνη. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την οικονομική στήριξη της οικογένειας της. Τις εκκλήσεις αυτές τις απηύθυναν οι «Φίλοι της Μυρτώς» μέσω του ηλεκτρονικού λογαριασμού που δημιούργησαν στο YouCaring.com

Ποια είναι η Σοφία Λαμπροπούλου

F2

Το κορίτσι – φύλακας άγγελος για την 16χρονη Μυρτώ, είναι παιδί μεταναστών στις ΗΠΑ και ζει μόνιμα με την οικογένειά της στη Μασαχουσέτη. Η Σοφία Λαμπροπούλου που παρακολούθησε εξαρχής την ιστορία της Μυρτώς, πίστεψε θα τα καταφέρει. Όσο περνούσε ο καιρός και η κατάσταση της 16χρονης εξακολουθούσε να χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη, η Σοφία ζούσε με τον φόβο και την αγωνία για την επόμενη ημέρα. Μάλιστα, το νεαρό κορίτσι είχε επισκεφθεί την συνομήλική της στο νοσοκομείο. Η Μυρτώ την κατάλαβε αμέσως κι ας μην μπορούσε τότε να μιλήσει.

Τότε η Σοφία πήρε την απόφαση να κάνει κάτι για να τη βοηθήσει εμπράκτως. Έπιασε φίλους και γνωστούς της και τους διηγήθηκε την περιπέτεια της συνομήλικής τους. Τότε ξεκίνησε η δράση του συλλόγου της. Στην αρχή ήταν γύρω στα πέντε με έξι παιδιά, τα οποία στη συνέχεια έγιναν 20 και πήραν τα ηνία της υπόθεσης και ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Μυρτώς.

F1

Η δράση του συλλόγου και το έργο ζωής για την 16χρονη

Η Σοφία ήταν αποφασισμένη να βοηθήσει τη Μυρτώ και το έκανε. Πρώτα απ’ όλα έσπευσε να επισκεφτεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Γιάννη Ράμμο και να τον πείσει να βοηθήσει την οικογένεια Παπαδομιχελάκη. Επόμενο βήμα ήταν το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού αλλά και της σελίδας στο Facebook, που πλέον μετρά πάνω από 20.000 «likes», ενώ μέσω του YouCaring.com, το Νοέμβριο. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες διοργανώθηκε και μια ειδική εκδήλωση όπου συγκέντρωσαν 25.000 δολάρια για να αποκτήσει η 16χρονη Μυρτώ το ειδικό μηχάνημα Tobii Speech Recognition Device, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί, καθώς και για να καλυφθούν τα έξοδα της εγχείρησης στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα.

Πλέον το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την 16χρονη μαθήτρια ξεπερνά τα 65.000 δολάρια, με τη Σοφία Λαμπροπούλου να ξεκαθαρίζει ότι αυτό θα καλύψει αποκλειστικά πάγιες και βασικές ανάγκες της Μυρτώς. Μάλιστα, το νεαρό κορίτσι έχει δηλώσει σε ομογενειακό κανάλι τα εξής: «η Μυρτώ είναι πάρα πολύ έξυπνη και μας καταλαβαίνει όταν πάμε να τη δούμε, μόνο που δεν μπορεί να μας μιλήσει. Εγώ όταν πηγαίνω να τη δω της μιλάω. Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να τη βοηθήσω».

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Η άγνωστη κατάρα της οικογένειας Μαρτίνου

Κώστας Γιαννίκος: Οι δύσκολες ώρες στη φυλακή