ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνης: «Στηρίζουμ​ε τους εργαζόμενο​υς αλλά όχι υπό κατάληψη»

Καμίνης: «Στηρίζουμ​ε τους εργαζόμενο​υς αλλά όχι υπό κατάληψη»
Σε διάλογο υπό συνθήκες ομαλότητας καλεί ο δήμαρχος Αθηναίων...

Σε διάλογο υπό συνθήκες ομαλότητας καλεί ο δήμαρχος Αθηναίων τους συμβασιούχους, οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, με αίτημα τη μονιμοποίησή τους.

Με δηλώσεις του στο «ΑΡΘΡΟ», ο Γιώργος Καμίνης τονίζει ότι «η δημοτική αρχή θέλει να στηρίξει τους εργαζόμενους» για την αναζήτηση του κατάλληλου πλαισίου που θα βοηθά στην εξεύρεση λύσης για το πρόβλημά τους, «όχι όμως υπό το καθεστώς που επιβάλει μια κατάληψη και γενικότερα το κλίμα έντασης».

«Έχω επισημάνει εξ’ αρχής ότι το καθεστώς πρόσληψης αυτών των εργαζομένων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ήταν αναξιοκρατικό και προσβλητικό για το Δήμο και για τους εργαζόμενους.

Στην παρούσα φάση είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να αναμένουμε τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών αρχών» ισχυρίζεται ο δήμαρχος της Αθήνας και τονίζει πως «αν και οι συμβάσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, η δημοτική αρχή θέλει να στηρίξει τους εργαζόμενους, όχι όμως υπό το καθεστώς που επιβάλει μια κατάληψη και γενικότερα το κλίμα έντασης.

Θέλουμε να αναζητήσουμε το πλαίσιο, βάσει του οποίου η εργασιακή εμπειρία και εξειδίκευση που απέκτησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι μπορεί να τεθεί στη διάθεση του Δήμου και του δημότη.

Όμως, το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις και διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να μην έχουμε πάλι αδιαφανείς και αναξιοκρατικές προσλήψεις που ζημιώνουν όλους μας».