ΕΛΛΑΔΑ

Ουρές στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας (pics+vid)

Ουρές στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας (pics+vid)

Παράταση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών "είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους. Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014".

Αναφορικά με τον συνωστισμό που υπάρχει στις εφορίες για τον κλειδάριθμο, o Χάρης Θεοχάρης είπε ότι δεν προβλέπεται να επιβληθεί κανένα πρόστιμο στους πολίτες και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του έτους.

Εντωμεταξύ ουρές πολλών μέτρων δημιουργήθηκαν έξω από εφορίες και τράπεζες καθώς χιλιάδες πολίτες περιμέναν και σήμερα για ώρες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα έξω από τις εφορίες.

2013-12-31-11.27

Έως σήμερα δεν έχουν πληρωθεί περίπου 1,3 εκατομμύρια βεβαιώσεις από το σύνολο των 5,5 εκατ. βεβαιώσεων τελών κυκλοφορίας.

Οι νέες βεβαιώσεις με τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν την 1η Ιανουαρίου στο Taxisnet και οι υπερήμεροι θα πρέπει να τις εκτυπώνουν και να πηγαίνουν στις τράπεζες για να πληρώσουν.

Από τις αρχές Νοεμβρίου πάνω από 90.000 οχήματα τέθηκαν σε ακινησία με τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τις πινακίδες, ώστε να μην πληρώσουν τέλη.

Διαβάστε επίσης:

Ουρές, ταλαιπωρία και ένταση σε Εφορίες και Τράπεζες