ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποιους μοίρασε μίζες 3 εκατ. ευρώ ο Π. Ευσταθίου

Σε ποιους μοίρασε μίζες 3 εκατ. ευρώ ο Π. Ευσταθίου

Τουλάχιστον σε 10 πρόσωπα έδωσεμίζες γιατην υπογραφή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων οαντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων «Atlas Elektronik»Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος απολογείται από τις 9.00 το πρωί ενώπιον των ανακριτών κκ.Γαβριήλ ΜαλλήκαιΙωάννη Σταυρόπουλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο 83χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι μοίρασε μίζες συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ σε 10 Έλληνες και συγκεκριμένα στον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ), ναύαρχο Γιώργο Θεοδωρουλάκη (ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή), στον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγό Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη καθώς και σε άλλους αξιωματικούς. Επίσης κατονόμασε τρεις γερμανούς, μεγαλοστελέχη της “Atlas” ως διακινητές μιζών.

TSOXATZOPOULOS12311

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει ακόμα και τον πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει στον Παύλο Νικολαΐδη, επίσης στέλεχος (αντιπρόεδρος και μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος) της ΕΒΟ εκείνη την εποχή και κουμπάρο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ωστόσο ο υπέργηρος Παναγιώτης Ευσταθίου κατήγγειλε τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Α. Κάντα ως εκβιαστή υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω της off shore IRON ιδιοκτησίας έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος.

Στις επίμονες ερωτήσεις πάντως του ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή αν δόθηκε μίζα στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να απαντά αρνητικά. Αρνητικές ήταν οι απαντήσεις του και σε σχετικές ερωτήσεις για Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

SBOKOS1398193212

Από την πλευρά του ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε τελεσίγραφο στον κατηγορούμενο λέγοντας του: «Θέλω τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή ως τη βάση της ιεραρχίας, διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της». Με τη φράση αυτή ουσιαστικά ο ανακριτής προέτρεψε τον κατηγορούμενο να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τη διακίνηση των «χρυσών» μιζών, ώστε και ο ίδιος να τύχει ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης.

Διαβάστε επίσης:

Απολογείται ο Π. Ευσταθίου για τα εξοπλιστικά

Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τα 7 εκατ. ευρώ που επέστρεψε ο Α. Κάντας

Επέστρεψε τα πρώτα 7 εκατ. ευρώ απο τις μίζες ο Α. Κάντας

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Παπαχρήστου

Διερευνά «αν και τι ήξερε ο Σημίτης» ο ανακριτής για τα εξοπλιστικά