ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Θάνου: "Με εμφάνισαν ως εγκληματία"

Κ. Θάνου: "Με εμφάνισαν ως εγκληματία"
Για άδικα "χτυπήματα" έκανε λόγο στην απολογία της η αθλήτρια Κατερίνα Θάνου...

Για άδικα "χτυπήματα" έκανε λόγο στην απολογία της η αθλήτρια Κατερίνα Θάνου, η όποια κατηγορείται από κοινού με τον Κώστα Κεντέρη για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου ατυχήματος λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

«Εμφανίστηκα ως εγκληματίας από τους αγαπητούς δημοσιογράφους. Με καταδίκασαν και αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που με τόση μεγάλη ευκολία σπιλώνουν το όνομα ενός Ολυμπιονίκη γνωρίζουν τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου. Αυτό που με κράτησε όρθια ήταν η αγάπη του κόσμου, οι αναμνήσεις, οι εμπειρίες που αποκόμισα και το συναίσθημα που ένιωσα όταν βρέθηκα στην κορυφή. Αν είχα ευκαιρία δεύτερης ζωής ή δεύτερης νιότης θα ακολουθούσα ξανά τον δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού.

Το βράδυ της 12ης Αυγούστου δεν πρόδωσαν εμένα αλλά μια ολόκληρη χώρα. Δεν στέρησαν μόνο από εμένα αλλά από μια ολόκληρη χώρα ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο» είπε στην απολογία ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, η Κατερίνα Θάνου.

Η ίδια επέμεινε ότι το τροχαίο ατύχημα δεν ήταν σκηνοθετημένο αλλά αληθινό ενώ απευθυνόμενη στους συγκατηγορούμενούς της γιατρούς του ΚΑΤ τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε συγγνώμη που εφτά χρόνια, όπως είπε, σέρνονται στα δικαστήρια επειδή κάνανε σωστά τη δουλειά τους. Απών από το δικαστήριο ήταν για μια ακόμη φορά ο Κώστας Κεντέρης, ο οποίος δεν απολογήθηκε καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό.