ΕΛΛΑΔΑ

Άνοδος στα τουριστικά

Άνοδος στα τουριστικά
Οι προκρατήσεις σε σχέση με πέρσι, έχουν σημειώσει άνοδο της τάξεως του 18%, σύμφωνα με στοιχεία του συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων...

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων Ελλάδας, κος Α. Ανδρεάδης, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής σεζόν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας, μέχρι τώρα εμφανίζεται αύξηση σε σχέση με πέρσι, της τάξεως του 10% στις προκρατήσεις.
Μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται από την Αγγλία, αφού υπάρχει άνοδος 18% σε σχέση με τις περσινές κρατήσεις από βρετανούς τουρίστες, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Γερμανοί με 7,5 % περισσότερες κρατήσεις.

Πάντως, το 20% των προκρατήσεων έρχεται από τη Ρωσία, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει το μεγαλύτερο ποσοστό τουρισμού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, τα ποσοστά μπορεί να μεγαλώσουν, αλλά και να μικρύνουν. Ρόλο σε αυτό, αναμένεται να παίξει και η κατάσταση στη Λιβύη, η οποία ίσως αποδειχτεί ρυθμιστής για τον τουρισμό, αφού σε περίπτωση που ενταθούν οι επιχειρήσεις από τη Δυτική συμμαχία, ίσως πολλοί που σκόπευαν να επισκεφτούν το καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά, να το ξανασκεφτούν…