ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» ΟΑΣΘ - επιβατών

«Πόλεμος» ΟΑΣΘ - επιβατών
Καταγγελίες επιβατών Θεσσαλονίκης για τα "χειρόφρενα" των οδηγών. Απάντηση από τον ΟΑΣΘ για την ...ασφάλεια τους...

Καταγγελία στην οποία κατακρίνουν την απόφαση του σωματείου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, να ακινητοποιούν τα οχήματά τους όταν εισέρχονται μέσα σε αυτά, οργανωμένα μέλη του «δεν πληρώνω», έκανε σήμερα η οργάνωση «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης».

Οι εκπρόσωποι των «επιβατών» αναφέρονται σε συγκεκριμένα περιστατικά που έγιναν μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, με τους οδηγούς να αρνούνται να εκτελέσουν τα δρομολόγιά τους, χωρίς την παρέμβαση της αστυνομίας.

Μάλιστα, οι επιβάτες κάνουν λόγο για την αύξηση εσόδων που παρατηρείται στους ισολογισμούς του ΟΑΣΘ για τα οικονομικά έτη 2010-2011, τονίζοντας πως το επιβατικό κοινό έχει επιβαρυνθεί τα 9 εκ. Ευρώ, όσο δηλαδή είναι η αύξηση των εσόδων.

Από την πλευρά του, το σωματείο του ΟΑΣΘ, κάνει λόγο για ακινητοποίηση των οχημάτων για λόγους ασφαλείας, αφού οι οδηγοί δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, όταν τους αποσπούν μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», μπαίνοντας μέσα στα λεωφορεία με τηλεβόες. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως οι οδηγοί «τραβάνε χειρόφρενο» για την προφύλαξη των επιβατών.