ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτε ομπρέλες! Βροχερός ο καιρός σήμερα

Πάρτε ομπρέλες! Βροχερός ο καιρός σήμερα
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του...

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να βρέξει το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμοί Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμοί Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμοί Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ννεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμοί Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμοί Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμοί Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμοί Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.