ΕΛΛΑΔΑ

Εφτακόσιοι τόνοι σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη!

Εφτακόσιοι τόνοι σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη!
Τριανταπέντε απορριμματοφόρα ρίχνονται από το πρωί στη μάχη της αποκομιδής...

Τριανταπέντε απορριμματοφόρα ρίχνονται από το πρωί στη μάχη της αποκομιδής των 700 περίπου τόνων σκουπιδιών που έχουν «πνίξει» τη Θεσσαλονίκη. Από τα 35 οχήματα, τα 5 ανήκουν σε ιδιωτικό συνεργείο με εργατικό δυναμικό από την αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Η εικόνα στους κεντρικούς δρόμους είναι υποφερτή και πλέον το «βάρος» πέφτει στα στενά δρομάκια της Θεσσαλονίκης, στα οποία παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέσα σε τουλάχιστον επτά ημέρες.

Το πρωί ο επικεφαλής της δημοτικής παράτασης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», Κώστας Γκιουλέκας, βρέθηκε στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Ο κ. Γκιουλέκας στη συνέχεια συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Στάθη Αβραμίδη και εργαζόμενους, όπου δήλωσε αργότερα: «Τα σκουπίδια γίνονται βουνά και έχουν κατακλύσει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Εστίες μόλυνσης έχουν δημιουργηθεί έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία, ακόμη και έξω από νοσοκομεία και ποντίκια και άλλου είδους τρωκτικά έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Τέτοιες εικόνες ταιριάζουν μόνο σε τριτοκοσμικές πόλεις».