ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι ουρές στον ΟΠΑΔ - Ελπίδες για εκτόνωση

Συνεχίζονται οι ουρές στον ΟΠΑΔ - Ελπίδες για εκτόνωση
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου...

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Εκτός του ότι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν διακόψει την πίστωση στον Οργανισμό λόγω οφειλών, αναγκάζονται να περιμένουν ατέλειωτες ώρες στην ουρά για να καταθέσουν στον ΟΠΑΔ αίτηση και τα απαραίτητα αποδεικτικά για να πάρουν πίσω το ποσό κατέβαλαν.

Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με προβλήματα υγείας, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία, υφιστάμενοι μια απαράδεκτη κατάσταση.

Ελπίδα για εκτόνωση της κρίσης δίνουν οι δεσμεύσεις του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, μέσω του ΣΚΑΪ, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ΟΠΑΔ θα έχει εξοφλήσει στους φαρμακοποιούς τις οφειλές, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011.

Όπως ανακοίνωσε, σε σύσκεψη συμφωνήθηκε οι οφειλές να καταβάλλονται στο εξής κάθε 40 ημέρες.

Σε ότι αφορά τις οφειλές του 2010, ο κ. Τιμοσίδης, είπε πως έχουν καταβληθεί σε ορισμένους φαρμακευτικούς συλλόγους οι οφειλές έως και τον Αύγουστο του 2010. Είπε επίσης πως έως το τέλος Απριλίου θα έχει εξοφληθεί και ο Οκτώβριος του 2010.

Σε ότι αφορά καταγγελίες περί προσλήψεων με κομματικά κριτήρια, ο κ. Τιμοσίδης, απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι οι προσλήψεις γίνονται με άλλα κριτήρια.