ΕΛΛΑΔΑ

Γιωτόπουλος και Ξηρός μαλώνουν για τη «δόξα» του ηγέτη της 17 Νοέμβρη

Γιωτόπουλος και Ξηρός μαλώνουν για τη «δόξα» του ηγέτη της 17 Νοέμβρη

-O Γιωτόπουλος ένιωσε να απειλείται η υστεροφημία του

-Οι μπουνιές μέσα στη φυλακή και ο ρόλος του Κουφοντίνα

Ένας «υπόγειος» πόλεμος με πολλές προεκτάσεις φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ των πρώην μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Η κόντρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε μέσα από τη φυλακή και είχε πρωταγωνιστές τον φερόμενο ως αρχηγό Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον «Μανώλη» της «17Ν», Χριστόδουλο Ξηρό.

Οι κλυδωνισμοί όμως στην τρομοκρατική οργάνωση είχαν ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες των συλλήψεων και κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης των μελών. Τότε ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδωσε στον Γιωτόπουλο τον τραυματισμό του αδερφού του Σάββα. Μάλιστα ο Ξηρός όταν είχε συλληφθεί αναγνώρισε τον Γιωτόπουλο, αν και μετά είχε αλλάξει την κατάθεσή του λέγοντας πως δεν τον γνώριζε.

Από την πλευρά του ο Γιωτόπουλος, κατηγορεί τον Κουφοντίνα και τους αδερφούς Ξηρούς ότι παρέκλιναν από τα «πιστεύω» τους δίνοντας στοιχεία στις Αρχές. Πηγές του Κορυδαλλού σημειώνουν μάλιστα πως ο Γιωτόπουλος χαρακτήριζε «ρουφιάνους» τους πρώην συντρόφους του.

xiros-koufontinas-giotopoulos

Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν τη ρήξη μεταξύ των μελών της «17Ν» επισημαίνοντας πως οι κρατούμενοι έχουν «σπάσει» σε δύο ομάδες. Η μία είναι του Κουφοντίνα και των Ξηρών και η άλλη του Γιωτόπουλου και του Βασίλη Τζωρτζάτου. Υπάρχει και ένας πυρήνας μελών τα οποία δεν τάσσονται με καμία από τις δύο ομάδες.

Η σύγκρουση μεταξύ τους κορυφώθηκε μάλιστα το 2009 όταν ο Χρ. Ξηρός γρονθοκόπησε μέσα στις φυλακές τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Ο φερόμενος ως «αρχηγός» είχε έρθει αρκετές φορές στα χέρια και με τον Δ. Κουφοντίνα πετώντας ο ένας στον άλλο καρέκλες, ραδιοφωνάκια και άλλα αντικείμενα.

Η επιστολή Γιωτόπουλου - Κυβέρνηση και ΕΥΠ άφησαν τον Ξηρό να αποδράσει

Η αρχηγική εμφάνιση του Χρ. Ξηρού που ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως σκοπεύει να ηγηθεί ενός «αντάρτικου» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αλ. Γιωτόπουλου.

Με επιστολή του κατηγορεί τον Ξηρό για συνεργασία με τις Αρχές, για προνόμια που δεν είχαν άλλοι κρατούμενοι στις φυλακές και εκτιμά πως δεν απέδρασε, αλλά τον άφησαν να φύγει γιατί αυτό εξυπηρετούσε τα σχέδια της κυβέρνησης να μεγιστοποιήσει την απειλή της τρομοκρατίας.

«Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματα του, μεταφέροντας τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Οχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία. Η διαταγή ήρθε από πάνω από την ΕΥΠ, την αντιτρομοκρατική και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Γιωτόπουλο, επίσης, ο Ξηρός έπαιρνε άδειες και κανείς δεν ασχολούνταν που πήγαινε και τι έκανε τις μέρες εκτός φυλακής. «Γιατί στις δυο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ’ οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παραδρόμους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;

Οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης, αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμησι χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνιση του; Τίποτε».

koufoNTINAS GIOTOPOULOS

Ο στόχος και οι φόβοι του Γιωτόπουλου

Είναι προφανές πως ο Αλ. Γιωτόπουλος προσπαθεί να προασπίσει την υστεροφημία της «17 Νοέμβρη».

Ο ίδιος εξαπολύει επίθεση εναντίον του πρώην συντρόφου του Χρ. Ξηρού εκτιμώντας ότι ο Ξηρός με τη δράση του ευτελίζει την τρομοκρατική οργάνωση.

Η σημερινή επιστολή του φερόμενου ως «εγκέφαλου» της «17Ν» επιβεβαιώνει τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των πρώην μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης και την «υπόγεια» διαμάχη για την δόξα του αρχηγού.

Διαβάστε επίσης:

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά την επανεμφάνιση Ξηρού και τις ωμές απειλές

Μήνυμα-απειλή από τον Χριστόδουλο Ξηρό

Χριστόδουλος Ξηρός: Είμαι αυτό που φοβάστε

Δένδιας: Δεν σχολιάζω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη

ΠΑΣΟΚ για Ξηρό: «Το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους»