ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρίζει η Θεσσαλονίκη

Καθαρίζει η Θεσσαλονίκη
Την πεποίθησή του πως μέχρι το καλοκαίρι η εικόνα της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ καλύτερη από την υπάρχουσα, εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης..

Την πεποίθησή του πως μέχρι το καλοκαίρι η εικόνα της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ καλύτερη από την υπάρχουσα, εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Γ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε τη δέσμευσή του ότι η πόλη θα καθαρίσει από τα σκουπίδια σε δέκα μέρες, ενώ τόνισε πως μέχρι το τέλος του χρόνου, με τη βοήθεια των πολιτών η λειτουργία στον τομέα των σκουπιδιών θα είναι βελτιωμένη.
Μάλιστα, ο κος Μπουτάρης ανέλυσε τα τέσσερα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών.

Συγκεκριμένα, προέτρεψε τους πολίτες να κρατάνε στα μπαλκόνια τους τα ανακυκλώσιμα υλικά, επεσήμανε την αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών σε αυτό τον τομέα, παρέπεμψε στη δικαιοσύνη τις όποιες αποφάσεις για τους συμβασιούχους, ενώ τέλος, ζήτησε από τους εργαζόμενους να «βάλουν πλάτη» προκειμένου να καθαριστεί η πόλη.

Ο κος Μπουτάρης δεν παρέλειψε τονίσει πως στο εξής θα πέφτουν πρόστιμα στις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά που βγάζουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια τους στους δρόμους.

Πάντως, στη συνέντευξη Τύπου δεν έλειψαν και οι εντάσεις, όταν ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή συσπείρωση», έκανε λόγο για μεθοδευμένη και συνειδητή βρώμα στην πόλη, προκειμένου να καλλιεργηθεί η αναγκαιότητα της έλευσης ενός ιδιώτη – σωτήρα, επιχειρηματία.