ΕΛΛΑΔΑ

Economist:«Η επανεμφάνιση τρομοκρατίας είναι χτύπημα για τον Σαμαρά»

Economist:«Η επανεμφάνιση τρομοκρατίας είναι χτύπημα για τον Σαμαρά»

Με άρθρο του ο Economist, αναφέρεται και πάλι στην Ελλάδα, αυτή την φορά στην απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και στην εμφάνιση του μέσω βίντεο , που απειλεί για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το άρθρο κάνει λόγο για πιθανότητα επανεμφάνισης της νέας τρομοκρατίας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η επανεμφάνιση της νέας τρομοκρατίας είναι ένα σοβαρό χτύπημα για την κλονιζόμενη κυβέρνηση Σαμαρά».

Επιπλέον, τονίζει ότι «ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε να δώσει μερικές εξηγήσεις στην επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον, καθώς η 17Ν είναι ακόμη στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ, ενώ θεωρείται πως αρκετά ηγετικά της στελέχη διέφυγαν της σύλληψης το 2002».

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως «σχεδόν δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην γίνει κάποια έκρηξη βόμβας, συνήθως μικρής ισχύος, στην Αθήνα έξω από τα γραφεία πολιτικών ή κυβερνητικών κτιρίων. Έχουν σημειωθεί μερικοί τραυματισμοί και οι δράστες οι οποίοι θεωρείται ότι είναι εξτρεμιστές της Αριστεράς σπάνια συλλαμβάνονται».

Capture

Αναφορά γίνεται στις σφαίρες που στάλθηκαν στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, στις δολοφονίες των δυο χρυσαυγιτών Φουντούλη και Καπελώνη τον περασμένο Οκτώβριο αλλά και στους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ προς την οικία του Γερμανού Πρέσβη τον περασμένο μήνα.

«Δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε καμία υπόθεση. Για τους αναλυτές, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι λιγότερο ιδεολογική από την 17 Νοέμβρη, περισσότερο εθνικιστική και πιο πιθανό να συνεργάζεται με το οργανωμένο έγκλημα. Το βίντεο του κ. Ξηρού, ένα κάλεσμα στα όπλα τύπου τζιχάντ, είναι μια ανησυχητική νέα τροπή, επισημαίνουν αναλυτές», καταλήγει ο συντάκτης.

Διαβάστε επίσης

Δ. Κουφοντίνας: Ο κύκλος της 17Ν έχει κλείσει

Η Τρόικα στόχος της τρομοκρατίας;

Σαρωτικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για να ξηλωθεί το δίκτυο Ξηρού-Πυρήνων

Η επικήρυξη των 4.000.000 για τους τρομοκράτες μοιράζεται ισόποσα

Μετατίθεται η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού

4 εκατ. ευρώ σε όποιον βρει Ξηρό, Μαζιώτη και Ρούπα

Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα