ΕΛΛΑΔΑ

Οι "νονοί" είχαν "λαμπαδιάσει" καφετέρια γνωστού ηθοποιού

Οι "νονοί" είχαν "λαμπαδιάσει" καφετέρια γνωστού ηθοποιού
Συμμετοχή των «νονών» της νύχτας στον εμπρησμό καφετέριας γνωστού ηθοποιού στη Γλυφάδα...

Συμμετοχή των «νονών» της νύχτας στον εμπρησμό καφετέριας γνωστού ηθοποιού στη Γλυφάδα πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, προκύπτει από τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος των εκβιαστών, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, το όνομα του Κώστα Σόμμερ ακούγεται στις ηχογραφημένες συνομιλίες, που έχει καταγράψει το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ.

Με το γνωστό ηθοποιό, που αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη Γερμανία επικοινώνησε το newsbomb.gr. Ο Κώστας Σόμμερ δήλωσε άγνοια για το θέμα, ωστόσο τόνισε πως θα έλθει σε επαφή με τις αστυνομικές αρχές προικεμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. "Από εσάς το μαθαίνω, δεν ήξερα τίποτε. Φυσικά και θα φροντίσω να ενημερωθώ μέσω του δικηγόρου μου", είπε χαρακτηριστικά.

Η καφετέρια του ηθοποιού σε ισόγειο πολυκατοικίας στη Γλυφάδα είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου του 2009, όταν άγνωστοι την είχαν περιλούσει με 4 μπιτόνια εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια είχαν βάλει φωτιά.

Ο ηθοποιός ήταν απαρηγόρητος από την ολοσχερή καταστροφή, που υπέστη το κατάστημά του, καθώς είχε επενδύσει τεράστια ποσά.

Πάντως τον «πόνο» του δεν είχαν συμμεριστεί οι ένοικοι της πολυκατοικίας, καθώς είχαν καταγγείλει ελλιπή μέτρα ασφαλείας στη λειτουργία της καφετέριας, ενώ από τη μεγάλη φωτιά είχε προκληθεί πρόβλημα στην στατικότητα του κτηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν ο ηθοποιός είχε φτάσει στο κατεστραμμένο κατάστημα, κάποιοι αποπειράθηκαν να του επιτεθούν.

Μηνιάτικο …400.000 ευρώ!
Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το κύκλωμα –μαμούθ, είναι ανατριχιαστικά. Όσο ξετυλίγεται η υπόθεση, τόσο δεκάδες άτομα υπεράνω υποψίας αναμένεται να χάσουν τον ύπνο τους μιας και εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τα αδίστακτα κυκλώματα εκβιαστών. Ενδεικτικό του ποσο επικερδής ήταν η μπίζνα των "νονών", είναι ότι τα κέρδη μιας συμμορίας σε μηνιαία βάση-σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών- ξεπερνούσαν τα 400.000 ευρώ!

Από την ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της Δίωξης Εκβιαστών, προκύπτει ότι αρκετά μέλη των εγκληματικών ομάδων είναι έγκλειστα στις φυλακές, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και κατηγορούμενοι για μια σωρεία απαγωγών με σημαντικότερη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 44 εντάλματα σύλληψης από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα 22 ενώ συνολικά τα ύποπτα άτομα είναι 217, μεταξύ των οποίων και 7 απόστρατοι αστυνομικοί. Part time …απασχόληση στα κυκλώματα είχαν και άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας, όπως υπάλληλοι της Βουλής, δικηγόροι, πολιτευτές…

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μιας γυναίκας η οποία εργαζόταν στη Βουλή, υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας οι οποίοι θα "ξέπλεναν" 1,5 εκατομμύρια ευρώ και ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου από την επαρχία ο οποίος κυκλοφορούσε με …Πόρσε!
Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνει και ένας πολιτευτής από τα Ιωάννινα, ενώ δικηγόρο θα χρειαστούν και πολλοί… εμπλεκόμενοι δικηγόροι.

Απέτρεψαν 8 συμβόλαια θανάτου
Παράληλα, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών κατάφεραν με «εικονικούς» αστυνομικούς ελέγχους άλλων υπηρεσιών όπως της Τροχαίας να αποτρέψουν τουλάχιστον 8 συμβόλαια θανάτου, που είχαν στόχο μέλη των αντίπαλων εκβιαστικών ομάδων.

Διαβάστε επίσης:

Γνωστή τραγουδίστρια εμπλέκεται στο κύκλωμα των εκβιαστών

Πως μιλούσαν μεταξύ τους οι “νονοί” της νύχτας