ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπουτάρης στρώνει το χαλί στον Τζορτζ Σόρος

Ο Μπουτάρης στρώνει το χαλί στον Τζορτζ Σόρος

Μεγαλοπρεπές καλωσόρισμα έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης στο κέντρο αλληλεγγύης «Solidarity Now», της ΜΚΟ που ανήκει στον «Έμπορο των Εθνών» Τζορτζ Σόρος.


Λίγες ημέρες πριν, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έκανε ένα θερμό καλωσόρισμα στη συμπρωτεύουσα του πρώτου κέντρου αλληλεγγύης της «Solidarity Now», της ΜΚΟ που ανήκει στον «Έμπορο των Εθνών», Τζορτζ Σόρος.

120814094126-george-soros-blog

Στα εγκαίνια, Γιάννης Μπουτάρης έβγαλε έναν πύρινο λόγο υποστήριξης στον Σόρος, «αδειάζοντας», μάλιστα τους Έλληνες επιχειρηματίες και καλώντας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος ανέλυσε και τις φιλοσκοπιανές θέσεις που φέρεται να έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Ουγγροεβραίος Τζορτζ Σόρος, προσφέροντάς του κάλυψη. «Επειδή έχω προσωπική αντίληψη για το ίδρυμα και την έδρα που έχει κάνει στα Σκόπια πια και την έχω προ πολλών ετών, ο Σόρος δεν πήρε θέση ποτέ υπέρ των Σκοπίων ή υπέρ της Ελλάδας», είπε και συμπλήρωσε πως οι δράσεις του επιχειρηματία βοηθούν τις κοινωνίες να αναλάβουν μέρος της ευθύνης τους, ενώ αποκάλυψε πως οι δυο τους γνωρίζονται και προσωπικά.

79212AE200B3822214E989921C63AF31

Η δωρεά του Σόρος στη Θεσσαλονίκη

Οι στενές σχέσεις του Εβραίου μεγιστάνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι γνωστές. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρώτη δωρεά του Σόρος στη Θεσσαλονίκη, που ήταν 50.000 λίτρα πετρέλαιο για να ενισχυθεί ο κοινωνικός τομέας του δήμου. Η πρόταση είχε έρθει έπειτα από εισήγηση του αντιδημάρχου Χασδάι Καπόν, που λέγεται ότι είναι ο συνδετικός κρίκος της γνωριμίας των δυο.

Ποια είναι η «Solidarity Now»

Η ΜΚΟ «Solidarity Now» είναι «θυγατρική» της Open Society Foundations του Σόρος και έχει ως σκοπό την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Μετά τη Θεσσαλονίκη σειρά έχει και η Αθήνα, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε κατά πλειοψηφία την πρόταση του δήμαρχου Γιώργου Καμίνη για την αποδοχή της δωρεάς, ύψους 663.000 ευρώ, της Open Society.

Διαβάστε περισσότερα:

«Ευεργέτης» ο Σόρος και με τις ευλογίες Μπουτάρη (vid)

Ο Μπουτάρης υπερασπίζεται τον Τζορτζ Σόρος

Ο Σόρος μέσω του ΔΝΤ θέλει τα λεφτά των Ευρωπαίων