ΕΛΛΑΔΑ

Αγγ. Φιλιππίδης: Προσήλθα οικειοθελώς (Βίντεο&Φωτό)

Αγγ. Φιλιππίδης: Προσήλθα οικειοθελώς (Βίντεο&Φωτό)

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί έφτασε στην Αθήνα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Άγγελος Φιλιππίδης.

Με δεδομένο ότι εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη και μεταφέρθηκε άμεσα στην ΓΑΔΑ για να εκτελεστεί το ένταλμα.

«Προσήλθα οικειοθελώς όπως είχα πει χθες το βράδυ», είπε ο κ. Φιλιππίδης κατά την είσοδό του στη ΓΑΔΑ και φορώντας χειροπέδες. «Υλοποιούμε αυτά που είχαμε πει», δήλωσε ο κ. Βαρλάμης.

fili2

Ωστόσο σύμφωνα με δικαστικές πηγές δεν προσήλθε οικειοθελώς αλλά απελάθηκε. Η απέλασή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε έπειτα από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές αρχές η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Ιντερπόλ.

Προσερχόμενος στο γραφείο του ειδικού ανακριτή Γ. Ανδρεάδη, επέμεινε στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους. «Δεν με απέλασαν, με άφησαν ελεύθερο. Από τις 12 μέχρις τις 9 το πρωί ήμουν ελεύθερος οπότε θα εκτελούνταν το δεύτερο ένταλμα. Εγώ επέλεξα όμως να έρθω στην Ελλάδα», είπε

Ο κ.Φιλιππίδης βρισκόταν μέχρι το βράδυ στο τμήμα αλλοδαπών της Κων/πόλης και σύμφωνα με τον δικηγόρο του αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να ακυρώσει το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα οποία είχε υπογράψει ο ίδιος.

Κι ενώ είχε εκδοθεί δεύτερο ένταλμα σε βάρος του , κάτι που θα μπορούσε να παρατείνει την παραμονή του εκεί, ο κ. Φιλιππίδης φέρεται σύμφωνα με τον συνήγορό του να επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα με το αεροπλάνο. Άλλες πληροφορίες πάντως από τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως πιθανόν να τέθηκε και θέμα απέλασής του, αλλά δεν επιβεβαιώνονται από την ελληνική πλευρά.

Ο κ. Φιλιππίδης μετά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην ασφάλεια οδηγήθηκε στον ανακριτή Γ. Ανδρεαδη ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του ΤΤ.

FILIPPIDIS

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

«Αγωνιώ για να έρθω να απολογηθώ και προσπαθώ να έρθω να απολογηθώ, όμως κάποιοι φαίνεται ότι δεν το θέλουν», είχε δηλώσει χθες ο κ. Φιλιππίδης.

Σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, άφησε σαφείς αιχμές, ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να επιστρέψει στην Ελλάδα, επιμένοντας δε, ότι κάποιοι δεν θέλουν να γυρίσει για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση των «αμαρτωλών» δανείων του «Τ.Τ.».

Διαβάστε επίσης:

Α. Φιλιππίδης: Ο ίδιος «μπλόκαρε» την έκδοσή του

Ενόχληση Καραμανλή για την «πολιτική δίωξη» Φιλιππίδη

«Αδειάζει» τον Φιλιππίδη ο Καραμανλής

Φιλιππίδης «Θέλουν εμένα, λόγω της σχέσης μου με τον Καραμανλή»

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα