ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε ο Αγγ. Φιλιππίδης

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε ο Αγγ. Φιλιππίδης

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε, από τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης.

Ο κ. Φιλιππίδης μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

«Προσήλθα οικειοθελώς όπως είχα πει χθες το βράδυ», είπε ο κ. Φιλιππίδης κατά την είσοδό του στη ΓΑΔΑ και φορώντας χειροπέδες. «Υλοποιούμε αυτά που είχαμε πει», δήλωσε ο κ. Βαρλάμης.

fili2

Προσερχόμενος στο γραφείο του ειδικού ανακριτή Γ. Ανδρεάδη, επέμεινε στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους. «Βγήκα από τη φυλακή. Κρατήθηκα για λίγο με ένα ιδιότυπο καθεστώς κράτησής. Στη συνέχεια η Δικηγόρος μου μου είπε μπορώ να φύγω . Με ρώτησαν σε ποια χώρα θέλω να πάω. Απάντησα στην Ελλάδα. Εάν καθόμουν θα καθυστερούσε η διαδικασία γιατί 9 η ώρα το πρωί θα ενεργοποιείτο το δεύτερο ένταλμα το οποίο θα είχε την ίδια τύχη με το πρώτο. Ήταν δική μου επιλογή να έρθω στην Ελλάδα», δήλωσε είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα.

photo
NEW1

Το χειρόγραφο σημείωμα

«Επιθυμώ να επιστρέψω στην Ελλάδα όπως δήλωσα στο δικαστήριο, αμέσως» υπογράφει αριστερά στο σημείωμα ο ίδιος ο Φιλιππίδης.

xarti
NEW2

Σε βάρος του κ. Φιλιππίδη, εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, όπως είναι γνωστό, για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.

Ο κ.Φιλιππίδης βρισκόταν μέχρι το βράδυ στο τμήμα αλλοδαπών της Κων/πόλης και σύμφωνα με τον δικηγόρο του αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να ακυρώσει το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα οποία είχε υπογράψει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Αγγ. Φιλιππίδης: Προσήλθα οικειοθελώς (Βίντεο&Φωτό)

Α. Φιλιππίδης: Ο ίδιος «μπλόκαρε» την έκδοσή του

Ενόχληση Καραμανλή για την «πολιτική δίωξη» Φιλιππίδη

«Αδειάζει» τον Φιλιππίδη ο Καραμανλής

Φιλιππίδης «Θέλουν εμένα, λόγω της σχέσης μου με τον Καραμανλή»

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα