ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολη η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου-Προηγήθηκαν επεισόδια

Δύσκολη η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου-Προηγήθηκαν επεισόδια

Στην κυκλοφορία δόθηκαν δύο λωρίδες, από τις τέσσερις, της οδού Πανεπιστημίου, η οποία για περισσότερο από μία ώρα παρέμεινε κλειστή στο ύψος του Συμβουλίου της Επικρατείας, έξω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι – μέλη της ΠΟΕ–ΟΤΑ, καθώς σήμερα συζητείται η προσφυγή της, κατά του νόμου της διαθεσιμότητας.

Νωρίτερα στο σημείο επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στην προσπάθεια των πρώτων να κλείσουν το δρόμο.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις οι διαδηλωτές πείστηκαν και παραχώρησαν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες, ωστόσο η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται με δυσκολία.

Εξάλλου, εκπαιδευτικοί και μαθητές αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία, μέσω της οδού Σταδίου, προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το «ραντεβού» των εκπαιδευτικών είχε δοθεί στα Προπύλαια για τις 11 το πρωί, ωστόσο, τελικά η συγκέντρωση έγινε έξω από το ΣτΕ, ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές, κυρίως λυκείων, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στην Παιδεία, που προκαλούνται, όπως υποστηρίζουν, από τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στην συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας (pics)